SOP om immigration fra Cuba til USA

  • HHX 3. år
  • SRP (Engelsk A, Spansk A, SOP)
  • Godkendt
  • 31
  • 8311
  • PDF

SOP om immigration fra Cuba til USA

Her er et SOP, som er skrevet i Spansk A og Engelsk A. Emnet er forholdet mellem Cuba og USA med særlig henblik på cubansk immigration til USA.

Opgaveformulering

En kort redegørelse for den politiske situation i Cuba i tiden omkring og efter revolutionen og en redegørelse for de konsekvenser det fik, at Fidel Castro overtog magten

Analyse af den politiske situation i Miami efter cubanerne immigreret til Miami og en beskrivelse af hvordan cubanerne har påvirket den amerikanske politik.

Vurdering af, hvad der vil ske i fremtiden og hvad der vil ske, hvis handelsembargoen bliver ophævet

Studienets kommentar

Studieområdeprojekter på hhx hed tidligere studieretningsprojekter (SRP). Eksemplet her er skrevet som et SRP. Der er enkelte forskelle mellem de to opgavetyper. I dag skal du fx ikke skrive et engelsk abstract, men et resumé på dansk. De fleste krav er dog ens, så du kan sagtens bruge eksemplet til at få gode idéer til dit SOP.

Den bedste måde at bruge eksemplet er ved at bruge SOP-bogen sideløbende. SOP-bogen er opdateret på alle de nye regler, så du er sikker på at leve op til alle krav.

Indhold

Abstract 1
indledning 2
Fidel Castro overtog magten fra Batista 4
Konsekvenser for Cuba 4
Cubanerne flygter i asyl 6
Cubanske migration eksploderede til Miami 6
Symbol for den langvarige strid - Elián Gonzalez 7
Cubansk politik i Miami 8
Optaget af amerikansk politik 9
USA eksporterer hjælp til Cuba 9
Axis of Evil 10
Beyond the axis of evil – udenrigsminister John Bolton 2002 11
Carter besøger Cuba siden revolution 1959 12
George W. Bush strammer embargoen 12
En ny kommission for gratis assistance til Cuba 12
Overgiver sin magt til Raúl 13
Barack Obama bliver US præsident 13
Raúl varme velkomst til USA 14
Tilnærmelsen til US 14
Miami cubaner ¨ophæv embargoen¨ 15
Embargoen forbliver 16
Den amerikanske ambassade i Havana 16
Fremtiden for embargoen 17
Konklusion 18

Uddrag

Indledning:

Cuba og USA, har været i strid med hinanden i de sidste 54 år pga. USA lavede en handelsembargo imod Cuba. Fidel Castro, som overtog magten fra Batista ved hjælp af revolutionen, har styret landet i diktatur. Det betød, at det cubanske folk endte i fattigdom, selvom Fidel indførte fri uddannelse og sundhed. Det cubanske folk havde ikke nok ressourcer, da de blevet økonomisk slået af den amerikanske regering. Den amerikanske regering, kunne ikke acceptere hvordan Fidel har valgt at styre Cuba.

Da mange cubanerne ikke kunne leve under de stramme vilkår, som Fidel havde sat dem under, valgte mange cubanere at flygte til den nærmeste nation, USA. Cubanerne flygtede til Florida i håb om at få et bedre liv. Den amerikanske regering forbød, at lade de migranterne vende tilbage til Cuba. Efter over 125.000 immigrerede til USA, blev en stor del af disse cubanere politisk aktive og mange cubanerne har senere opnået stor politisk magt.

Da mange cubanere blev politisk aktive, vil den amerikanske regering hjælpe det cubanske folk. Eftersom at Cuba har mangel på fødevarer pga. lukning for import, har den amerikanske regering valgt at hjælpe det kommunistiske Cuba, da Amerika er den bedste leverandør til Cuba. De eksporterer fødevarer og landbrugsprodukter. Cubanerne er meget afhængige af de forskellige regioner der hjælper med eksporten.

Selvom der kommer hjælp fra Amerika, så er der stadigvæk uenighed imellem de to lande.
USSR (Sovjetunionen) har også bidraget til det cubanske regering i bytte for, at placere deres missiler på Cuba rettet mod USA. Det accepterer USA selvfølgelig ikke og har derfor senere tilføjet Cuba på listen over lande der har allieret sig med terror-organisationer.
Handelsembargoen har været intakt i 54 år, derfor føler mange cubaner-amerikanere, at det er på tide, at hæve embargoen. Efterfølgende har Cuba fået ny præsident og er villig til at samarbejde med Amerika, men embargoen er stadigvæk intakt i dag, da de ikke kan blive enige om et acceptabelt forhandlingsgrundlag der tilfredsstiller begge parter... Køb adgang for at læse mere

SOP om immigration fra Cuba til USA

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.