Product placement og James Bond | SOP

  • HHX 3. år
  • Engelsk A, Afsætning A, SOP
  • 10
  • 26
  • 9471
  • PDF

Product placement og James Bond | SOP

SOP om product placement med særlig fokus på James Bond. Opgaven er skrevet i Afsætning A og Engelsk A.

Opgaven analyserer og forklarer begrebet product placement. Derudover vurderes product placement i tidligere James Bond-film.
Til sidst konkluderes det om en dansk virksomhed ville have glæde af at bruge product placement i en James Bond film.

Opgaveformulering

Jeg vil i denne opgave redegøre for hvad product placement er og hvordan det bliver brugt i dag. Jeg vil med afsætningsøkonomiske teorier fastsætte product placements placering i marketignprocessen. Jeg vil derefter analysere brugen af product placement i forskellige James Bond film og jeg vil undersøge de samlede budgetter og hvor stor en del product placement udgør af disse budgetter. . Jeg vil bruge teoretisk viden om product placement via kilder på nettet og bøgerne: Essentials of marketing communications af Chris Fill og afsætnings bøgerne bind 1 og 2. slutteligt vil jeg vurdere en dansk virksomheds mulighed for, at benytte sig af product placement i en fremtidig James Bond film.

Elevens kommentar

En grundig korrektur læsning ville gavne helhedsopfattelsen betragteligt.

Studienets kommentar

Studieområdeprojekter på hhx hed tidligere studieretningsprojekter (SRP). Eksemplet her er skrevet som et SRP. Der er enkelte ændringer på de to opgavetyper. I dag skal du fx ikke skrive et engelsk abstract, men et resumé på dansk. De fleste krav er dog ens, så du kan sagtens bruge eksemplet til at få gode idéer til dit SOP.

Den bedste måde at bruge eksemplet er ved at bruge SOP-bogen sideløbende. SOP-bogen er opdateret på alle de nye regler, så du er sikker på at leve op til alle krav.

Indhold

Abstract 2
Indledning 4
Redegørelse for begrebet product placement 5
Product placement i afsætningsmæssig kontekst 6
Analyse af product placement i James Bond: Casino Royale 9
James Bond: Analyse over økonomien i product placement 10
Delkonklusion på product placement analysen 13
Vurdering af relevansen for en dansk virksomhed i at benytte sig af product placement i en fremtidig James Bond film. 15
Delkonklusion på vurderingen af relevansen for en dansk virksomhed i at benytte sig af product placement i en fremtidig James Bond film. 20
Konklusion på opgaven 21
Litteraturliste 23
Kildehenvisninger 24
Bilag 25
Bilag 1 – De 4 P'er 25
Bilag 2 – Forskellige promotiontyper 25
Bilag 3 – Promotionstrategier 26
Bilag 4 – Promotionformer 26
Bilag 5 – Promotionaktiviteter fordelt på promotiontyper 27
Bilag 6 – Maslows Behovspyramide 28
Bilag 7 – A continuum of placement opportunities - En model til at afgøre produkt placeringsmuligheder 29
Bilag 8 – AIDA – modellen 29
Bilag 9 – Fritz Hansens årsregnskab hovedtal 30

Uddrag

Indledning

Product placement er blevet en langt mere integreret del af vores hverdag. Det er ikke kun noget verdens største virksomheder bruger, men også mindre virksomheder er begyndt at inkorporere det i deres markedsførings strategi. Virksomhederne er i langt større grad på udkig efter nye måder, at få deres brand frem i konsumentens søgelys. Da næsten alle virksomheder nu om dage bruger tid og penge på at markedsføre sig, er der blevet skabt et langt større behov for, at skille sig ud, når man taler om markedsførings strategier. Den traditionelle reklame fra TV, kan nu om stunder springes over i form af smarte TV bokse der kan klare det ved et tryk på en knap. Teknologien har på TV fronten gjort det sværere for virksomheder, at fange konsumentens opmærksomhed i den ordinere forstand. Reklame over sociale medier har også været kraftigt stigende, men med konsumentens mulighed for at vælge til og fra på de sociale medier har der også på den front været en udfordring. Men med product placement har de mulighed for at fange deres opmærksomhed fuldstændigt, da de ikke har mulighed for, at se bort fra den product placement de bliver eksponeret for.

Jeg fik inspirationen til denne opgave da jeg hørte, at Heineken havde underskrevet en kæmpe kontrakt for at være med i den nyeste James Bond film Skyfall. Jeg har altid været klar over, at der har været product placement i James Bond filmene. Men jeg blev nysgerrig efter hvor store de beløb var. Men da jeg hørte om Heinekens kontrakt blev jeg overrasket over beløbets størrelse.

Jeg vil i denne opgave redegøre for hvad product placement er og hvordan det bliver brugt i dag. Jeg vil med afsætningsøkonomiske teorier fastsætte product placements placering i marketignprocessen. Jeg vil derefter analysere brugen af product placement i forskellige James Bond film og jeg vil undersøge de samlede budgetter og hvor stor en del product placement udgør af disse budgetter. Jeg vil bruge teoretisk viden om product placement via kilder på nettet og bøgerne: Essentials of marketing communications af Chris Fill og afsætnings bøgerne bind 1 og 2. slutteligt vil jeg vurdere en dansk virksomheds mulighed for, at benytte sig af product placement i en fremtidig James Bond film.

Redegørelse for begrebet product placement
For at få en forståelse for opgavens emne: product placement, vil jeg give en konkret definition på dette. Der er findes forskellige udtryk, ud over ”product placement”, er der også begreberne ”brand placement” og ”brand integration”. De 3 former minder meget om hinanden ved at brand placement kort fortalt er, at der bliver placeret et brand i en bestemt scene som man diskret ser. Ofte vil brandet fremstå statisk og i sig selv ikke være et produkt, men bare selve brandet fra producenten. Product integration er faktisk meget lig med product placement, men adskiller sig ved at man i stedet for at fremføre brandet eller et produkt, så er det en del af manuskriptet i et fjernsynsprogram eller i en film. Ofte nævner skuespilleren mærket . Det vil altid være et definitionsspørgsmål omkring hvordan et brand er placeret. Derfor bliver betegnelsen product placement brugt i denne opgave. Da alle former for eksponerings af en virksomheds brand ofte vil fremgår ved placering af... Køb adgang for at læse mere

Product placement og James Bond | SOP

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.