SOP om Call of Duty | Afsætning A og Dansk A

 • HHX 3. år
 • SRP (Dansk A, Afsætning A, SOP)
 • 12
 • 27
 • 9290
 • PDF

SOP om Call of Duty | Afsætning A og Dansk A

SOP om Call of Duty (COD), hvor opgaven er skrevet med fagene Afsætning A og Dansk A.
I opgaven gør jeg rede for hvordan COD-spillene appellerer til publikum, og hvordan Activision formår at ramme deres målgruppe. Jeg benytter de 4 p'er og analyserer herudover en reklame for COD. Slutteligt følger en vurdering af muligt fremtidigt parametermix.

Indledning og problemformulering:
Det har været mig en gåde, at finde ud af hvordan Call of Duty franchisen år efter år har kunnet overgå sig selv og udgive en ny bestseller. Videospillene har de seneste to år opnået rekorder for bedst sælgende underholdningslancering nogensinde, og de er blevet nogle af de mest populære videospil på markedet. Jeg finder det meget interessant, at franchisen kan blive ved med at forny sig og tiltrække så mange fans som de har gjort, nu da de har været i gang i så lang tid. Hvordan kan de blive ved med at differentiere sig fra andre krigsspil? Jeg vil undersøge hvad det er for spil, og hvordan det har udviklet sig gennem tiden. Jeg vil gennem en redegørelse undersøge produktudviklingen og markedsføringen, som franchisen har været igennem. Herefter vil jeg udarbejde en dybdeborende analyse af TV-spottet ”There's a soldier in all of us”, som er en reklame for det nyeste spil i franchisen nemlig ”Call of Duty: Black Ops”. Afslutningsvis vil jeg diskutere konkurrencesituationen samt vurdere det fremtidige parametermix.

Studienets kommentar

Studieområdeprojekter på hhx hed tidligere studieretningsprojekter (SRP). Eksemplet her er skrevet som et SRP. Der er enkelte forskelle mellem de to opgavetyper. I dag skal du fx ikke skrive et engelsk abstract, men et resumé på dansk. De fleste krav er dog ens, så du kan sagtens bruge eksemplet til at få gode idéer til dit SOP.

Den bedste måde at bruge eksemplet er ved at bruge SOP-bogen sideløbende. SOP-bogen er opdateret på alle de nye regler, så du er sikker på at leve op til alle krav.

Indhold

Indledning og problemformulering 3
Abstract 4
Metode og afgrænsning 5
Produktudvikling og markedsføring 6
Om Call of Duty: Black Ops 6
Produktudvikling gennem tiden 7
Promotion 8
There is a soldier in all of us 10
Reklametype 10
Beskrivelse af filmen 10
Faktaoplysninger 11
Komposition 12
Synspunkt 13
Kameravinkler 13
Klipning 14
Perspektivering 14
Konkurrencesituationen og fremtidig paramtermix 15
Skydeskivemodellen 15
Konkurrenceform 16
Brancheanalyse 16
Markedsføringsstrategi 18
PLC-kurven og parametermixet 18
De 4 P'er 19
Konklusion 21
Litteraturliste 22

Uddrag

Metode og afgrænsning
Jeg vil i den redegørende del starte med at definere hvad spillet Call of Duty: Black Ops går ud på. Jeg vil give den uvidende læser et indblik i, hvor spillet foregår og hvad det handler om, så resten af opgaven giver mest mulig mening. Jeg vil gøre rede for salget gennem de sidste to år, da det lægger til grund for meget af opgaven senere hen. Jeg vil redegøre for produktudviklingen gennem tiden, og forklare udviklingen ved at se på vækststrategier og konkurrencestrategier. Jeg vil i promotiondelen kigge på ændringer ved markedsføringen, i forhold til tidligere, og det vil jeg underbygge med nogle relevante citater. Efter dette vil jeg se på de forskellige promotionsformer, som spillets udgiver Activision har valgt at bruge. Til sidst i den redegørende del, har jeg valgt at inddrage kommunikationsprocessen, for at forstå hvordan budskabet kommer igennem og ud til målgruppen. Jeg har brugt faget afsætning i denne opgave, og indsamlet materiale om virksomhedens produktudvikling og markedsføring, for at danne belæg for hvad jeg skriver i opgaven. Jeg inddrager modeller for bedre at kunne forstå, samt for at bevise de ting jeg fastslår. Denne del ....
__________

Produktudvikling og markedsføring
Om Call of Duty: Black Ops
"Looks don't count for shit in the jungle. This is 'Nam, baby!"
Vi befinder os i det der kunne ligne et afhøringslokale af den mindre officielle slags. Vi sidder bagbundet til en stol og omgivet af tv-skærme samt redskaber, der ville kunne få selv James Bond til at plapre løs om alle de hemmeligheder fjenden ville have fat i. Du bliver fortalt, at dit navn er Alex Mason, og .at du tilsyneladende er en af de bedste CIA agenter i USA. Samtidigt får du at vide, at du har udført en række hemmelige missioner for dit land. Du bliver bombarderet med spørgsmål fra en brutal mand, der ikke holder igen med ubehagelige metoder, for at få dig til at tale.
Pludselig befinder vi os i et af de første flashbacks, som historien er bygget op omkring. Vi er på Cuba i årstallet 1961. Det er midt i den kolde krig, og vi har fået en opgave fra den amerikanske regering, som går ud på, at myrde selveste Fidel Castro som en del af ”Op 40-teamet”, der er en samling af de bedste .... Køb adgang for at læse mere

SOP om Call of Duty | Afsætning A og Dansk A

[1]
Bedømmelser
 • 15-03-2012
  Givet af HHX-elev på 3. år
  Ganske udemærket inspiration :)

Materialer relateret til SOP om Call of Duty | Afsætning A og Dansk A.