Den Amerikanske Drøm i 60'ernes USA

  • STX 2.g
  • Historie A
  • 10
  • 10
  • 3217
  • PDF

Den Amerikanske Drøm i 60'ernes USA

Denne opgave omhandler den amerikanske drøm i 60'erne USA. Opgaven er skrevet i faget Historie.

Opgaven indeholder en redegørelse for den politiske og økonomiske situation i USA i 1960'erne samt en dybdegående analyse af brugen af begrebet "den Amerikanske drøm" i samfundsdebatten i 60'ernes USA, og hvordan man bruger det i moderne amerikansk politik.

Opgaven inddrager taler af Martin Luther King, John F. Kennedy, Richard Nixon og Barack Obama.

Studienets kommentar

En ganske god opgave med gode kildeanalyser og fine pointer undervejs. Redegørelsen er dog for overfladisk, og der svares ikke præcist og nuanceret nok på opgaveformuleringen. Konklusionen er for overfladisk, og litteraturlisten er for rodet. Vurdering: 10 pil ned.

Indhold

Indledning
Redegørelse
Analyse
Perspektivering
Konklusion:
Litteraturliste

Uddrag

Indledning
Den amerikanske drøm har som omdrejningspunkt fokus på individet. Den beror på ideologien om at enhver er sin egen lykkes smed. Denne dyrkning af individet er ikke tilfældig, men har rødder i den religiøse, politiske, økonomiske og kulturelle udvikling af USA som en nation af immigranter.

Denne opgave vil behandle de politiske og økonomiske forhold i 1960'ernes USA samt begrebet ”den amerikanske drøm”.

Min opgave tager udgangspunkt i den amerikanske drøm i 60'ernes USA. Besvarelsen vil omfatte en redegørelse af den politiske og økonomiske situation i USA i 1960'erne. Derefter følger en analyse af samfundsrelevante taler fra 1960'erne, hvor jeg undersøger den amerikanske drøms rolle i samfundsdebatten i 1960'erne. Til sidst vil jeg perspektivere til brugen af den amerikanske drøm i moderne politik.

Redegørelse
USA gennemgik en økonomisk krise i 1960 med 8% arbejdsløse samt et begyndende underskud på betalingsbalancen . Ydermere var 1960'erne også det årti hvor borgerrettighedsbevægelsen for alvor var i fokus, hvilket betød store samfundssociale forandringer . 1960 var også året, hvor der var præsidentvalg. De to præsidentkandidater, demokraten John F. Kennedy og republikaneren Richard Nixon appellerede begge til store dele af befolkningen, idet den yngre John F. Kennedy talte for ligestilling og reformationer, hvorimod den ældre Richard Nixon repræsenterede stabilitet... Køb adgang for at læse mere

Den Amerikanske Drøm i 60'ernes USA

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.