SSO om Barack Obama og den amerikanske drøm

  • HF 2. år
  • SSO (Engelsk B)
  • 10
  • 19
  • 5468
  • PDF

SSO om Barack Obama og den amerikanske drøm

Dette er en SSO i Engelsk B om Barack Obama og hvad den amerikanske drøm er og hvad den amerikanske drøm indebærer.

Opgaveformulering
Redegørelse for den amerikanske drøms baggrund

Analyse af italesættelsen af den amerikanske drøm gennem to af Obamas taler

Diskussion af udviklingen og fremstillingen af den amerikanske drøm i nutidens USA

Talerne er President Obama's Democratic National Convention speech 2016 og Obama's November 7, 2007, speech on the 'American Dream'.

Indhold

Indledning 3
Den amerikanske drøms baggrund 4
Analyse af Obamas tale om den amerikanske drøm 2007 7
Analyse af Obamas tale ved den internationale konvention 2016 12
Diskussion 15
Konklusion 17
Kilde og litteraturliste 18

Uddrag

Indledning

Hvad er den amerikanske drøm? Dette er et stort spørgsmål med mange forskellige svar, men traditionelt og historisk set findes der kun ét svar. Dette findes i den amerikanske drøms værdier. I denne opgave vil jeg vise hvilke værdier den amerikanske drøm traditionelt set indebærer. Dette vil jeg redegøre for ved hjælp af at kigge på den historiske baggrund for den amerikanske drøm. Herunder også komme ind på grunden til at immigranter kom til landet. Dette vil jeg også redegøre for ved at kigge på de traditionelle værdier den amerikanske drøm indebærer. Jeg vil derefter undersøge og analysere italesættelsen af den amerikanske drøm gennem to af Obamas taler. Her vil jeg også lave en analyse af måden, han bruger retorik og appelformer på i talerne. Derefter vil jeg lave en diskussion, der diskutere udviklingen samt fremstillingen af den amerikanske drøm i nutidens USA. Til slut vil jeg give en konklusion på, hvad den amerikanske drøm er.

---

Analyse af Obamas tale om den amerikanske drøm 2007

Obamas tale om den amerikanske drøm er fra d. 7. november 2007, det er en tale i høj stil, som mange amerikanere kan relatere til. Han fortæller om, hvordan de skal genføre den amerikanske drøm. Hvordan alle kan opnå de lige muligheder for succes. Han snakker om, at alle har retten til det, og at han som præsident vil sørge for at skabe flere rettigheder for folk til at kunne få en uddannelse, få bedre rettigheder og generelt et bedre liv.
Han er en meget pålidelig kilde, på grund af alt den erfaring han har gjort sig. Dette gør, at han skaber rigtig meget etos, fordi at man får så stor tillid til ham, med den erfaring han har gjort sig. Da han var i Washington, hørte han rigtig meget om hvordan, at vi var adskilt, race og religion, rigdom og muligheder. Men så nævner han efter, at han har rejst rundt i landet og fundet ud af, at folk ...

---

Analyse af Obamas tale ved den internationale konvention 2016

Talen er fra d. 27 juli 2016 Talen handler om, hvad Amerika har opnået, imens Obama har været præsident. De er ikke færdige med at arbejde for flere ting, og han tror på, at demokrati er en vigtig del i at blive ved med at skabe et bedre Amerika. Og at Amerika skal arbejde sammen for at løse de konflikter, som de er oppe i mod. Han nævner også hvordan de fremadrettet til det nye valg, skal stemme på Hillary for at blive ved med at holde demokratiet i spil for et udviklende Amerika.
Talen er lavet i høj stil, men der er glimt af humor med, som gør, at publikum bliver levet ind i talen, og at de finder den nydelig. Dette kan man se ved, at der mange gange i talen er skrevet ned, når de griner: ”My girls remind me all the time. Wow, you've changed so much, Daddy (Laughter.) And then they try to clean it up -- not bad, you're just more mature. (Laughter.)”
Han bruger logos til at fortælle, hvad Amerika har opnået, han bruger nemlig statistik til at forklare... Køb adgang for at læse mere

SSO om Barack Obama og den amerikanske drøm

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.