The American Dream

I denne topic guide kan du få hjælp til at arbejde med den amerikanske drøm. Du kan få et overblik over den historiske baggrund for dette ideal, samt den rolle det spiller i det moderne amerikanske samfund. Emnet er populært at inddrage i større skriftlige opgaver (fx SRP, SSO og SRO), men du kan også møde det i den daglige undervisning. Vores guide giver dig et grundigt overblik over emnet, samt forslag til konkrete kildetekster, som du kan inddrage i dit arbejde.

Fordi denne guide er særligt designet til brug inden for engelskfaget, har vi skrevet det meste af guiden på engelsk. Den afsluttende sektion om større skriftlige opgaver og tværfagligt samarbejde til sidst er dog skrevet på dansk.

Overblik

USA blev grundlagt på et ideal om individuel frihed og basale menneskerettigheder, som blandt inkluderer tanken om, at enhver person har ret til at søge lykken på sin egen måde. Sammen med andre aspekter af USA's historie førte denne tanke til idealet om den amerikanske drøm. Idealet findes i mange forskellige variationer, men den grundlæggende tanke er, at en amerikaner, som arbejder hårdt, kan opnå succes i livet uanset personens baggrund. 

Idealet om den amerikanske drøm er dog også blevet kritiseret fra mange sider. Fx bliver det ofte nævnt, at det amerikanske samfund i praksis har en meget lav social mobilitet, trods drømmen om at enhver kan blive rig. Et andet kritikpunkt går på, at et stort antal grupper har mødt diskrimination i deres forsøg på at udleve den amerikanske drøm i både historisk og nutidigt perspektiv. Et tredje kritikpunkt pointerer, at den amerikanske drøm er blevet tæt forbundet med en forbrugerkultur, som er meget skadelig for miljøet. 

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

The American Dream

[3]
Bedømmelser
 • 02-03-2022
  Givet af 2.g'er på STX
  Meget fin, der må gerne stå mere ;)
 • 15-05-2022
  Givet af 1.g'er på STX
 • 23-11-2021
  Givet af 2.g'er på STX