NV-rapport: Avedøre Spildevandscenter

NV-rapport: Avedøre Spildevandscenter

Dette er en NV-rapport (Naturvidenskabeligt grundforløb), som er skrevet på baggrund af et besøg på Avedøre Spildevandscenter. Vi kommer omkring rensning af spildevand, påvisning af chlorid i vand, fordampning af vand og det danske grundvand.

Lærers kommentar

Få smårettelser, indimellem er en lidt længere forklaring nødvendig. Men super flot! Husk at skrive en konklusion.

Indhold

Indledning
Avedøre spildevandscenter
Spildevand
Spildevandscenterets indretning
Mekanisk rensning
Biologisk rensning
Fysik
Kemi
Naturgeografi
Biologi

Uddrag

I det naturvidenskabelige grundforløb, har vi på et tværfagligt plan beskæftiget os med emnet vand. Vi har været på én ekskursion til Avedøre Spildevandscenter, hvor vi lavede forskellige forsøg med henblik på vores viden om vand.
Vi har altid været afhængige af rent vand, men efterspørgslen nu er større end nogensinde før. Befolkningen på jorden stiger hele tiden, så det samme gør behovet for drikkevand. Langt tilbage i tiden havde man ikke kloakker og spildevandet sivede ud i rendestenene på gaderne. Dette medførte af spildevandet ofte kom til at blande sig med drikkevandet, og utrolig mange mennesker blev syge af den grund. Samtidig havde man ingen rensningsanlæg, så man lod spildevandet sive ud i søer, og have. Det medførte at folk badede i farligt, beskidt vand som også resulterede i alvorlige sygdomme. Det stod så skidt til med vandet, at der blev iltsvind i søer og åer pga. den forøgede forurening. Men i 60'erne og 70'erne kom der en reaktion på forureningen og man gik i gang med at indføre spildevandsanlæg.... Køb adgang for at læse mere

NV-rapport: Avedøre Spildevandscenter

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.