SSO: Ungdom, identitet, identitetsdannelse og ungdomskriminalitet

  • HF 2. år
  • SSO (Psykologi B)
  • 4
  • 13
  • 3916
  • PDF

SSO: Ungdom, identitet, identitetsdannelse og ungdomskriminalitet

SSO i Psykologi, med en redegørelse for identitet og identitetsdannelse. Analyse af bilag 'Skudepisoder tiltrækker utilpassede unge' og 'Ny undersøgelse: >> Jeg er ikke et udyr, forstår du'.

Indhold

1. Indledning……………………………………………………………………………………………4
2. Identitet og identitetsdannelse………….……………………………………………….….……5+6
3. Analyse af casemateriale…………………………………………………………………………….7
Bilag 1 – Skudepisoder tiltrækker utilpassede unge……………………………….7
Bilag 2 - Ny undersøgelse: >> Jeg er ikke et udyr, forstår du <<……………….9
4. Hvad kan og bør samfundet gøre for at undgå ungdoms kriminalitet………………………….10
5. Ungdomsgadevold…………………………………………………………………………………..11
6. Konklusion…………………………………………………………………………………………..12
7. Litteraturliste………………………………………………………………………………………..13

Uddrag

Indledning
Jeg har valgt at arbejde med ungdom, som overordnet emne. Mine underemner er identitet, identitetsdannelse og ungdomskriminalitet. Jeg synes det er spændende at læse om identitet og identitetsdannelse, da det er noget vi alle har og gennemlever. Der bliver bygget på ens identitet hele livet, der kommer hele tiden mere og mere på. Jo mere man lærer og oplever. Man vil også altid være den samme, selvom kroppen i ungdommen gennemgår stor fysisk forandring.
Jeg synes at ungdomskriminalitet er temmelig interessant, da det er en samfundsmæssig ting som har stor betydning og konsekvens for os alle, og der kommer flere og flere kriminelle unge. Der skal gøres en indsats der for at få stigningen til at falde.
Jeg vil i opgaven redegøre for identitet og identitetsdannelse. Jeg vil også analysere nogle bilag, i relation til identitetsdannelse og ungdomskriminalitet. Jeg vil også gerne belyse hvordan ungdomskriminalitet de seneste år er steget, der er kommet en stor tilstrømning af bandemedlemmer. Blandt andet efter alle de skudepisoder i 2009, som jeg også har analyseret i bilag 1. Jeg vil også vurdere hvad samfundet kan og bør gøre for at undgå at de unge ryger ud i den kriminelle løbebane.

Identitet og identitetsdannelsen
Selve ordet identitet kommer fra det latinske ord idem, som der betyder ''den samme''.
Identitet handler om hvem man er, og hvor man hører til. Vi mennesker er alle forskellige. Der findes ikke nogen individer, der er identiske med hinanden. Vi er alle unikke. Vi bliver alle født som et bestemt køn, på en dag som resten af livet vil være vores fødselsdag, et CPR nummer og senere et navn, alt dette har vi ikke selv nogen indflydelse på men det vil være noget af vores ... Køb adgang for at læse mere

SSO: Ungdom, identitet, identitetsdannelse og ungdomskriminalitet

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.