SOP om Apple's Internationale Branding i Afsætning og Engelsk

 • HHX 3. år
 • SRP (Engelsk A, Afsætning A, SOP)
 • 7
 • 20
 • 6192
 • PDF

SOP om Apple's Internationale Branding i Afsætning og Engelsk

SOP som behandler APPLE's internationale branding, med brug af fagkombinationen Afsætning A og Engelsk A.

Studienets kommentar

Studieområdeprojekter på hhx hed tidligere studieretningsprojekter (SRP). Eksemplet her er skrevet som et SRP. Der er enkelte forskelle mellem de to opgavetyper. I dag skal du fx ikke skrive et engelsk abstract, men et resumé på dansk. De fleste krav er dog ens, så du kan sagtens bruge eksemplet til at få gode idéer til dit SOP.

Den bedste måde at bruge eksemplet er ved at bruge SOP-bogen sideløbende. SOP-bogen er opdateret på alle de nye regler, så du er sikker på at leve op til alle krav.

Indhold

Indledning 3
Metoder og teorier 3
Informationsindsamling 3
Strukturering 3
Apple Virksomheden 4
Apple i DK 4
Apples Vækststrategi 5
Ansoff 5
Produktforbedringer 6
Produktlinieudvidelser 6
Nyt produkt til samme målgruppe 6
Overlevelsesmodellen 7
Apples Konkurrenceforhold 8
Skydeskivemodellen og Konkurrenceformer 8
Computer – Styresystemer 8
Mobiltelefoner 9
MP3-Afspillere 10
Segmentering 10
Segmenteringskriterier 11
Minerva Modellen 12
Valg af målgruppe 12
Apples Branding Succes 13
Differentiering 14
Positionering 16
Klarhed 16
Konsistens 16
Konkurrencefordele 17
Troværdighed 17
Konklusion 17
Abstract 19
Kildesamling 20

Uddrag

Indledning
Jeg valgte at skrive om ”Apple – International Branding” da det er en meget interessant virksomhed, som har haft kæmpe succes inden for branding, selvom Apple har haft nedtur, så kom de tilbage på benene ved hjælp af deres stærke branding. Jeg vil dykke ned i Apples branding i forhold til Danmark, da det vil være spændende at se, hvordan de brander sig i Danmark.

Metoder og teorier
Jeg vil gå i dybden inden for nogle forskellige områder som f. eks. nogle vækststrategier da det er vigtigt at få fastslået hvor virksomheden er på vej hen. Samtidigt vil jeg komme ind på noget omkring Apples konkurrencestrategi og konkurrenceform, da det er vigtigt at se hvordan konkurrencen er inden for branchen som Apple arbejder med. Jeg vil endvidere kigge på vækststrategierne hvordan virksomheden er repræsenteret i Danmark for at skabe et overblik over hvor populær Apple er. Fastlæggelse af målgruppe er også en ret vigtig faktor, derfor vil jeg vælge et bestemt produkt fra Apple at gå ud fra. Derefter vil jeg segmentere det Danske marked for dette produkt og derved også finde målgruppen. Efter dette skal der kigges på hvordan Apple differentierer sig i forhold til den danske målgruppe, som jeg har fastlagt ud fra segmenteringen.

Informationsindsamling
Sammen med disse forskellige analyser vil jeg bruge en række modeller der skal hjælpe mig på vej, og for at finde alle informationerne vil jeg bruge internettet og da de fleste informationer om mange udenlandske virksomheder står på engelsk vil det samtidigt være en stor hjælp til selve opgavens helhed.
Internettet er efterhånden, så stort at man kan finde alle de nødvendige informationer, der skal til for at sætte en rapport omkring en virksomhed sammen.

Strukturering
Jeg vil sætte rapporten sammen via en del afsnit og dertil til mange af afsnittene overskrifter, for at få en helhed samtidigt med, at rapportens indhold bliver mere overskueligt og det er nemt at finde de vigtige synspunkter, ved hjælp af en indholdsfortegnelse over de forskellige afsnit der er i rapporten.
Dertil vil der være henvisninger til modeller i form af fodnoter, modeller bliver vedlagt som et bilag så det er nemt at se de forskellige modeller. Samtidigt vil der være nogle få citater og henvisninger til hjemsider, også i form af fodnoter... Køb adgang for at læse mere

SOP om Apple's Internationale Branding i Afsætning og Engelsk

[11]
Bedømmelser
 • 15-02-2012
  God opgave med foukus på nogle gode emner! Kan klart anbefales til dem der gerne vil opnå en bedre karakter til SRP.
 • 21-05-2013
  Givet af HHX-elev på 3. år
  Rigtig god opgave, den hjalp mig rigtig meget da jeg selv skulle skrive min egen opgave
 • 13-09-2013
  God, rigtig fin opgave.
 • 05-12-2012
  Det er en kanon opgave