SRP: Politisk Kommunikation i 2011 i Samfundsfag og Dansk

 • STX 3.g
 • SRP (Samfundsfag A, Dansk A)
 • 12
 • 26
 • 8655
 • PDF

SRP: Politisk Kommunikation i 2011 i Samfundsfag og Dansk

SRP om Valget 2011 og den politiske kommunikation ved valget, skrevet i Dansk A og Samfundsfag A.
Jeg blev bedt om at undersøge de forskellige partiers politiske kommunikations indflydelse på de vælgervandringer, der har fundet sted fra 2007 til 2011, og opgaven er et svar på denne problemformulering.

Studienets kommentar

Du kan også få hjælp til dit Studieretningsprojekt i SRP-bogen. Her guider vi dig i alt fra emnevalg og faglige metoder til opbygning af opgaven.
Få den bedste hjælp til SRP med SRP-bogen.

Indhold

Indledning: 3
Redegørelse for vælgervandringen: 4
Analyse af debatterne og partipræsentationerne: 6
Sprogbrug og retorik: 7
Diskurs: 13
Hvilke midler virker bedst? 16
Sammenhængen mellem vælgervandring og politisk kommunikation: 19
Konklusion: 21
Litteraturliste: 23
Bilag:

Uddrag

"Indledning:
Opgaven undersøger vælgervandringen ved valget i Danmark 2011 og den politiske kommunikation. Der vil indledningsmæssigt være en redegørelse af vælgervandringen med særligt fokus på de to største partier Socialdemokratiet og Venstre.

Hertil følger en grundig analyse af Helle Thorning-Schmidt og Lars Løkke Rasmussens brug af kommunikationsmidler op til valget med særligt fokus på sprogbrug, retorik og diskurs. Deres budskaber og ytringer analyseres hver for sig og sammenstilles, for at finde en eventuel sammenhæng eller forskel mellem de to. Efter en nøje analyse af, hvad de to partier har præsteret med for at overbevise vælgerne, sammenlignes de med De Radikales måde at overbevise vælgerne på.

Målet med opgaven er ikke at give et endeligt svar på, hvorfor nogle vælgere er vandret fra et parti til et andet. Målet er derimod, ud fra en nøje analyse, at give et kvalificeret bud på, hvordan politikerne bedst kommer til udtryk, og hvordan de bedst muligt holder på og tiltrækker nye vælgere.

Opgaven diskuterer også, effektiviteten af de politiske kommunikationsmidler, politikerne bruger, i forhold til de omstændigheder, de befinder sig under. Efterfølgende kommer så den endelige vurdering af hvem, der har klaret sig bedst i valgkampen og hvilken sammenhæng, der er mellem den politiske kommunikation og vælgervandringen.

Opgaven afsluttes med en opsamling, hvor den endelig konklusion, på hvorfor vælgervandringen har forløbet som den har gjort, og hvordan den politiske kommunikation på bedste vis fungerer, kommer til udtryk."... Køb adgang for at læse mere

SRP: Politisk Kommunikation i 2011 i Samfundsfag og Dansk

[1]
Bedømmelser
 • 18-11-2012
  Givet af 3.g'er på STX
  Meget velskrevet og god til inspiration!