SRP om Medier og Enhedslisten i Samfundsfag A og Dansk A

  • STX 3.g
  • SRP (Dansk A, Samfundsfag A)
  • 12
  • 30
  • 9059
  • PDF

SRP om Medier og Enhedslisten i Samfundsfag A og Dansk A

SRP med fagkombinationen Dansk A og Samfundsfag A, skrevet om Enhedslisten og Medier.

SRP'et indeholder en retorisk analyse af filmklip af Johanne Schmidt Nielsen samt diskursanalyse af artikler om Johanne Schmidt Nielsen og Enhedslisten under valget i 2011, og herefter følger en diskussion omkring partilederes påvirkning på et valgresultat samt en diskussion af mediernes påvirkning på vælgeradfærd.

Afslutningsvis er en vurdering af mediernes rolle i det danske demokrati.

Elevens kommentar

Som udgangspunkt får man kun en karakter i respons, men min lærer har senere fortalt mig at der var en del stavefejl. Jeg mener selv at min vurdering kunne forbedres.

Studienets kommentar

Du kan også få hjælp til dit Studieretningsprojekt i SRP-bogen. Her guider vi dig i alt fra emnevalg og faglige metoder til opbygning af opgaven.
Få den bedste hjælp til SRP med SRP-bogen.

Indhold

Indledning 3
Analyse af hvordan Johanne Schmidt-Nielsens skaber et stærkt etos 4
Mediernes fremstilling af Johanne Schmidt-Nielsen 9
Mediernes personificerede dækning af Johanne Schmidt-Nielsen 12
Diskussion af Johanne Schmidt-Nielsens påvirkning på danskernes vælgeradfærd 13
Partileders popularitets påvirkning på vælgeradfærd 16
Den politiske dagsordens indflydelse på vælgerne 18
Vurdering af mediernes rolle i det danske demokrati 20
Konklusion 23
Perspektivering 24
Kildehenvisninger 25
Primære kilder 25
Sekundære kilder 25
Bilagsoversigt 26

Uddrag

Indledning
Indenfor de sidste tredive år har medierne gennemgået en udvikling af stor hastighed, med tv kanaler som TV-News og brugen af internettet til at hente informationer.

Befolkningens medieforbrug er blevet større og der er sket en øget medialisering af samfundet, både med hensyn til globalisering, sprog, kommunikation og politik. Derfor er spørgsmålet om hvor stor mediernes reelle magt egentlig er, yderst relevant. Har medierne magten til at forme befolkningens holdninger? Og hvis dette er tilfældet, skal medierne så anses som en trussel eller styrke for demokratiet? Ved folketingsvalget i 2011 fik Enhedslisten med ordfører Johanne Schmidt Nielsen i spidsen en, for partiet en rekordhøj mandattilvækst.

Med Johanne Schmidt-Nielsen i spidsen tordnede partiet frem. Men hvad skyldtes denne pludselige fremgang? Faktorerne er mange. Blandt andet kan en del af forklaringen findes i Det Socialistiske Folkepartis (SF) ændrede politik og tætte samarbejde med Socialdemokratiet (S).

I denne opgave vil jeg undersøge en af de faktorer, der kan have haft en betydning for Enhedslistens valgsejr. Jeg vil undersøge, hvorvidt Johanne Schmidt-Nielsen og mediernes dækning af hende, har haft betydning for Enhedslistens valgsejr.

Først vil jeg analysere ordføreren Johanne Schmidt-Nielsens retoriske etos og undersøge hvordan denne etos og ordføreren fremstilles i medierne. Herefter vil jeg med udgangspunkt i samfundsfaglige teorier og modeller diskutere i hvor høj grad Johanne Schmidt-Nielsens fremtoning og fremstilling i medierne havde betydning for Enhedslistens sejr i valgkampen. Til sidst vil jeg vurderer mediernes rolle i det danske demokrati... Køb adgang for at læse mere

SRP om Medier og Enhedslisten i Samfundsfag A og Dansk A

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.