SOP om McDonald's Danmark i Afsætning A og Dansk A

 • HHX 3. år
 • SRP (Dansk A, Afsætning A, SOP)
 • 10
 • 26
 • 4822
 • PDF

SOP om McDonald's Danmark i Afsætning A og Dansk A

SOP om McDonald's Danmark, skrevet i Afsætning A og Dansk A, hvor jeg bl.a. giver en kort gennemgang af virksomheden, og herefter foretager en omfattende analyse af reklamer og promotion hos McDonald's Danmark, for til sidst at vurdere sammenhængen mellem reklame og forretningsstrategi for McDonald's Danmark.

Studienets kommentar

Intet abstract i opgaven, og ingen indledning.

Studieområdeprojekter på hhx hed tidligere studieretningsprojekter (SRP). Eksemplet her er skrevet som et SRP. Der er enkelte forskelle mellem de to opgavetyper. I dag skal du fx ikke skrive et engelsk abstract, men et resumé på dansk. De fleste krav er dog ens, så du kan sagtens bruge eksemplet til at få gode idéer til dit SOP.

Den bedste måde at bruge eksemplet er ved at bruge SOP-bogen sideløbende. SOP-bogen er opdateret på alle de nye regler, så du er sikker på at leve op til alle krav.

Indhold

English abstrakt 3
Beskrivelse af McDoland's Danmark 3
De 7 P'er 3
Serviceleverancesystem 5
Strategisk analyse 6
Skydeskivemodel 6
Porters 5 forces 6
Konkurrentanalyse 8
Blue Ocean strategi 9
Porters konkurrencestrategi 9
Konkurrencemæssig position 9
SWOT 10
Ansoffs vækst strategi 11
Omverdensmodel 11
Værdikæde 13
Reklame analyse 15
Diskuter og vurder reklame vs. Strategi 17
Litteraturliste 19
Bilag 1 – Markedsandel 20
Bilag 2 – Great taste of America 21
Bilag 3 – Vært/-inde håndbog fra McDonald's 22
Bilag 4 – Grønt logo 23
Bilag 5 – Rebranding 24
Bilag 6 – Ledervejen 25

Uddrag

"Beskrivelse af McDoland's Danmark:
McDonald's Danmark ApS er et datterselskab af McDonald's Corporation. Hovedkontoret i Danmark ejer nogle få af de danske restauranter, men fungerer ellers som samarbejdspartner for franchisetagerne, der ejer størstedelen af de danske restauranter.

Det er McDonald's Danmarks opgave at sørge for at fastlægge den overordnede markedsføring og strategi for alle restauranterne. Derudover er det McDonald's Danmark der udvikler træningssystemet og beskriver hvordan driften i de enkelte restauranter skal fungerer. McDonald's Danmark blev etableret i 1989.

Som nævnt er McDonald's Danmark samarbejdspartner for alle deres franchisetagere som ejer restauranter i Danmark. Der er i alt 83 restauranter, fordelt i hele landet fra Bornholm til Skagen. Franchisetagerne ejer alt fra 2 til 12 restauranter hver.

McDonald's Danmark har den største markedsandel på fastfood-markedet i Danmark , og er markedsledere. Konkurrenceformen for markedet er differentieret, delvis monopol. Dette er på baggrund af at McDonald's Danmark konkurrerer på et heterogent marked med nogen præference. Markedets udbydere er, den store, McDonald's Danmark, samt et antal mindre som f.eks. Burger King, Subway, 7-eleven."... Køb adgang for at læse mere

SOP om McDonald's Danmark i Afsætning A og Dansk A

[13]
Bedømmelser
 • 27-02-2014
  Godt med afsætningsmateriale, men blev skuffet da jeg så der hverken var problemformulering eller problemstilling
 • 15-01-2017
  Synes den er god, men synes mest at det er afsætning og ikke så meget dansk.
 • 26-04-2015
  God inspirationskilde, dog enkelte grammatiske fejl. Gode kilde henvisninger
 • 19-11-2014
  Afsætnings delen trækker mest.