Opvarmningsprogram til gymnastik

  • STX 2.g
  • Idræt B
  • 12
  • 7
  • 1694
  • PDF

Opvarmningsprogram til gymnastik

Opvarmningsprogram til gymnastik med beskrivelse af teori og øvelser brugt i forbindelse med springgymnastik.

Indhold

Opvarmningens opstart: side 3
Løb: Side 4
Sving: Side 5
Styrke: Side 6
Styrke side 7
Udstrækning: side 8
Puls: Side 8

Uddrag

Opstart:
For at få det optimale ud af vores lektion er det vigtigt at have en rækkefølge der sørger for at alle kroppens muskelgrupper bliver forberedt på en ordentlig og grundig måde.
Derfor er det altid vigtigt at starte ud stille og roligt, når man påbegynder sin opvarmning. Dette er med til at give en advarsel til kroppen, om at der nu begynder, at ske noget. Det skal så vidt muligt undgås at lave for store bevægelses udsving, og temposkift, da dette i værste tilfælde kan føre til skader. Derfor øges tempoet stille og roligt gennem hele opvarmningen. Hertil kan det være godt med musik med et lavt BPM, (Beats per minute) så det ikke lægger op til, at man skal starte alt for hårdt ud. Her ville det umiddelbare valg være, en stille sang som Coldplay – fix you.

nakke”træk” – m. trapezius: Her strækker man nakken ud til siderne, så der kommer et spænd op igennem nakken, skulder og ryg. Hvis man samtidig lukker sine øjne giver det en løs og afslappet følelse igennem hele kroppen.

Skulder - m. trapezius: I denne øvelse ”ruller” man i skulderen og det giver ligesom overstående øvelse en afslappet fornemmelse i kroppen. Begge øvelser skulle give kroppen et signal om at – Nu begynder vi!

Hofte-ryg - Skrå mave – obliquus externus og lår muskel – gluteus maximus. Til sidst slutter vi af... Køb adgang for at læse mere

Opvarmningsprogram til gymnastik

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.