[2]

Mellemkrigs­tiden

Mellemkrigstiden var perioden mellem 1. og 2. Verdenskrig. 

Her i kompendiet kan du læse om, hvad der kendetegnede mellemkrigstiden, og hvad der skete i mellemkrigstiden forskellige steder i verden. Kompendiet indeholder også vores gennemgange og analyser af vigtige historiske kilder fra mellemkrigstiden.

Her kan du læse et uddrag af kompendiet

Mellemkrigstiden var perioden mellem 1. og 2. Verdenskrig, dvs. fra 1918 til 1939.

Perioden var præget af økonomiske problemer mange steder i verden. Europæiske lande havde lidt store økonomiske tab under 1. Verdenskrig og skulle genopbygge deres industri efter krigen. Tyskland var særligt hårdt ramt, fordi Tyskland blev pålagt krav om store krigsskadeerstatninger og fik frataget en del af deres produktionsapparat ifm. Versaillesfreden efter 1. Verdenskrig.

USA var i økonomisk fremgang op gennem 1920'erne. En del af fremgangen var dog baseret på lån og stigninger i aktiekurser, som var for store ift. virksomhedernes egentlige værdi – dvs., at der opstod en aktieboble. Aktieboblen bristede med børskrakket på Wall Street i 1929, som blev begyndelsen på en verdensomspændende økonomisk krise op gennem 1930'erne – Den Store Depression.

Nye stærkt nationalistiske bevægelser begyndte at vokse frem i flere forskellige lande efter 1. Verdenskrig. Bevægelsernes popularitet voksede bl.a. pga. den dårlige økonomiske situation og høje arbejdsløshed. Mange borgere ønskede økonomisk og statusmæssig genoprejsning for deres land, og mange ønskede en stærk leder til at vise vejen. Diktaturer opstod derfor flere steder i Europa, bl.a. under Hitler i Tyskland, Mussolini i Italien, Franco i Spanien og i mange lande i Østeuropa.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Mellemkrigstiden

[2]
Bedømmelser
  • 21-03-2024
    Givet af HF-elev på 2. år
  • 11-12-2022
    Givet af HF-elev på 2. år