Det danske valutamarked | International Økonomi A

  • HHX 2. år
  • International Økonomi A
  • 10
  • 11
  • 2277
  • PDF

Det danske valutamarked | International Økonomi A

Problemformulering:
Vi vil starte med at redegøre for hvad et valutamarked er, og hvordan det danske valutamarked forhandler med fremmed valuta. I vores redegørelse vil vi også komme ind på, begreberne devaluering og revaluering. Derefter vil vi gerne analysere kursdannelsen mellem kronen og euroen, og til sidst vil vi gerne vurdere fordelene og ulemperne ved at fører et fastkurssystem.

Indhold

Indhold:
Problemformulering 3
Hvad er et valutamarked? 3
Valutamarkedets deltager 4
Nationalbanken 4
Hvordan foregår en valutahandel? 4
Devaluering 5
Revaluering 5
Hvad bestemmer valutakurserne? 6
Kronen er bundet til euroen 7
Efterspørgsel og udbud på valuta 8
Valutareserven 8
Nationalbanken intervenerer i kursdannelsen 9
Fastkurspolitik 10
Fordele ved fastkurspolitik 10
Ulemper ved fastkurspolitik 10
Konklusion 10
Kildeangivelser: 11

Uddrag

Hvad er et valutamarked?

Et valutamarked er et marked for køb og salg af valuta. På et valutamarked kan man købe valuta, og man kan sælge valuta.
På valutamarkedet findes der forskellige slags penge. F.eks. kroner, euro, dollar, pund og mange andre. Det meste af den handel Danmark har, foregår i fremmed valuta. Fremmed valuta for Danmark betyder, at de ikke handler med kronen, men med andre valutaer.
Det vil altså sige, at det danske valutamarked, er markedet for salg og køb af fremmed valuta mod danske kroner. Det er dog også, på samme marked, hvor den såkaldte kronekurs dannes. Krone kursen i Danmark har delvist været stabil.
Hvis man eksempelvis handler med en virksomhed i England, og skal eksportere noget til England, så vil man i Danmark og andre lande helst ikke modtage betalingen i pund, da det ikke er den valuta vi har i Danmark. At blive betalt med en fremmed valuta kan være problematisk, for så skal man tænke på udsving i valutakursen. Det er ikke altid, at landende kan få den betaling de ønsker, så derfor må man finde en valuta som begge lande er enige i at handle med.
Med internationale forkortelser vises der nu, hvilke valutaer der anvendes meget i den internationale handel: dollars = USD, euro = EUR, svenske kroner = SEK, norske kroner = NOK, engelske pund = GBP og schweizerfranc = CHF... Køb adgang for at læse mere

Det danske valutamarked | International Økonomi A

[1]
Bedømmelser
  • 06-05-2012
    Givet af HHX-elev på 2. år
    Jamen ja ikke så meget at sige, rigtig god.