International økonomi A - 28. maj 2020

Her finder du vores opgavehjælp til opgaverne fra skriftlig eksamen i International Økonomi A på HHX d. 28. Maj 2020.

Opgavesættet består af 3 opgaver som alle skal løses. På de følgende sider forklarer vi dig, hvordan vi løser de 3 opgaver:

Hvis du har brug for en generel vejledning i de forskellige opgavetyper som du kan støde på til eksamen i IØ, så kan du med fordel læse vores eksamensguide til skriftlig eksamen i International Økonomi A.

OBS. Opgaven er udarbejdet før udbruddet af Corona-krisen. I din besvarelse skal du tage udgangspunkt i de informationer og data, der fremgår af opgaven og de tilhørende bilag. Du kan eventuelt inddrage din viden om Corona-krisen, men det er ikke et krav for korrekt opgavebesvarelse.

Uddrag fra opgave 2.2 a)

En fordel ved at føre ekspansiv finanspolitik i den nuværende økonomiske situation er, at det kan være med til at holde væksten oppe. Bilagene beskriver, at væksten er på vej ned og at der er risiko for, at den falder yderligere på grund af usikkerhed på eksportmarkederne. Ekspansiv finanspolitik øger efterspørgslen i samfundet, fordi danskernes disponible indkomst stiger. Ekspansiv finanspolitik kan f.eks. være at sænke skatten, øge overførselsindkomsten eller foretage offentlige investeringer. En øget disponibel indkomst fører til et øget privatforbrug, hvilket får efterspørgslen og sidenhen produktionen til at stige, jf. multiplikatoreffekten. Ekspansiv finanspolitik vil altså kunne holde BNP-væksten oppe ved at øge privatforbruget. Ifølge bilag 5 har de offentlige finanser også et overskud. Der er altså råd til at øge statens udgifter.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

International økonomi A - 28. maj 2020

[9]
Bedømmelser
 • 14-11-2022
  Givet af HHX-elev på 3. år
 • 20-09-2022
  Givet af HHX-elev på 3. år
 • 21-03-2022
  Givet af HHX-elev på 3. år
 • 06-03-2022
  Givet af HHX-elev på 3. år