Stor opgave om Salsa + Analyse ”El Cuarto de Tula”

  • HF 2. år
  • Musik B
  • Ingen givet
  • 21
  • 4683
  • PDF

Stor opgave om Salsa + Analyse ”El Cuarto de Tula”

Jeg vil med min opgave prøve at redegøre for begrebet Salsa. Salsa er et vidt begreb, der strækker sig over et utal af genrer. For at danne et overblik over begrebet har jeg valgt, at forklare nogle af de hovedgenrer begrebet er bygget op af. For at kunne redegøre for begrebet salsa, vil jeg, til læserens forståelse, indlede opgaven med korteoprids af Cubas historie.
Min interesse for salsa, eller den cubanske musik, kom, da jeg på dr2 så en tema-lørdag, der netop omhandlede Cuba og den cubanske musik. Jeg erhvervet mig CD'en (Buana Vista Social club) på ”lovlig vis”, og hørte den herefter til hudløshed. Der var noget der fængede mig ved denne fremmede musik, hvad det var, kan jeg ikke svare på, men det var der. Måske var det den dejlige afslappende musik, der drog mig, måske var det, det fremmede, eller måske noget helt tredje. En ting er sikkert, og det er, at Cuba og dens musik altid vil være et emne, der vil interessere mit søgende sind. Derfor vil jeg bruge en lille del til netop at beskrive min egen analyse af sangen ”El Cuarto de Tula” fra CD'en ”Buena Vista Social Club”.
Min målsætning for denne opgave er, udover en stræben efter en rimelig karakter, at skabe andre søgende sind der, som mit eget, altid er frisk på en lille diskussion og noget godt musik.

Indhold

Indledning 2
Den cubanske musiks tilblivelse 3
Slavetiden 3
Salsa 5
Salsaens tre trommetyper 5
Clave 6
Son 7
Rumba 9
Tre typer Rumba: Yambú, Guaguancó og Columbia 10
Danzón 11
Salsa, up- to- date 12
Analyse af nummeret ”El Cuarto de Tula” 13
Instrumentation 13
Form 14
Temadel 14
Montunodel 14
El Cuarto de Tula 15
Rytme 15
Rytme 16
Harmonik 16
Melodik 18
Konklusion 19
Litteraturliste 20

Stor opgave om Salsa + Analyse ”El Cuarto de Tula”

[1]
Bedømmelser
  • 20-12-2006