El síndrome de Peter Pan

Her finder du Studienets opgavehjælp til ”El síndrome de Peter Pan”, der er titlen på eksamenssættet til den digitale eksamen fra 13. december 2019 for Spansk A på STX

Vi besvarer i opgavehjælpen både delprøve 1 og 2. Til delprøve 1 giver vi dig de rigtige svar og forklarer, hvorfor netop det svar er rigtigt. Til delprøve 2 gennemgår vi først de 4 tekster for dig, og derefter viser vi to eksempler på besvarelser af opgaveformuleringen. 

Læs også vores vejledning til den skriftlige eksamen i Spansk A på STX.

Uddrag

Her kan du se et uddrag fra vores forklaringer til opgave 4 i delprøve 1:

Forklaring

1 – f: 1 hører sammen med f, da der i teksten på linje 1-2 om ”el síndrome de Peter Pan” står: ”…deciden congelar indefinidamente su adolescencia para no tener responsabilidades”. Dette betyder, at syndromet består af et ønske om at forlænge ungdommen for ikke at have forpligtelser.
2 – h: 2 hører sammen med h, da teksten introduceres med ”Según los psicólogos…”, hvorefter der følger en udpensling af, at mange unge lider af Peter Pan syndromet. Dette betyder, at psykologerne siger, at syndromet er at der påvirker nogle unge.     
3 – a: 3 hører sammen med a, da der i teksten på linje 8 står: ”Una abogada de 29 años explica...”. Altså er advokaten 29 år gammel.  
4 – c: 4 hører sammen med c, da der i teksten på linje 5-6 står: ”Según las estadísticas el 25 por ciento de los colombianos de ese grupo no se ha casado…”. Altså er 25 procent af unge colombianere ikke gift.    
5 – i: 5 hører sammen med i, da der i teksten på linje 6 står: “y la gran mayoría continúa viviendo con sus padres”.  Altså bor størstedelen af de ugifte unge hjemme ved deres forældre.   
6 – g: 6 hører sammen med g, da der i teksten på linje 8-9 står: ”Quierot ener tiempo para mí misma, no sólo ser una esposa y madre”. Altså bliver adkvokaten i teksten ikke gift, fordi hun gerne vil have tid til sig selv og ikke kun til at være hustru/mor. 
...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

El síndrome de Peter Pan

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.