Tenemos que pelear por nuestros derechos fundamentales

Dette er vores opgavehjælp til den skriftlige digitale eksamen i Spansk A på HHX fra 6. december 2019. Titlen på eksamenssættet er "Tenemos que pelear por nuestros derechos fundamentales". 

Vi besvarer i opgavehjælpen både delprøve 1 og opgave 2 i delprøve 2. Til delprøve 1 giver vi dig de rigtige svar og forklarer, hvorfor netop det svar er rigtigt. Til delprøve 2 gennemgår vi først de 4 tekster for dig, og derefter viser dig et eksempel på en besvarelse af opgave 2 i delprøve 2, hvor du skal skrive en mail til et hotel i Buenos Aires.

Læs også vores vejledning til den skriftlige eksamen i Spansk A på HHX.

Her kan du se et kort uddrag af vores hjælp til opgave 9 i delprøve 1:

Opgave 9

I denne opgave skal du sætte ordene i den rigtige rækkefølge, så de danner en grammatisk korrekt sætning. Her bliver du testet i ordforråd og specielt i grammatik. Til denne opgave skal du huske, at spansk for det meste har ligefrem ordstilling. Det vil sige, at subjektet stilles før verbet. Derudover skal du huske, at adjektiver for det meste stilles efter substantivet. Der er dog undtagelser som for eksempel ‘mucho’, der altid skal stilles før substantivet. Det er også mest almindeligt at stille adverbiet forrest i sætningen. Vær opmærksom på, at der godt kan være flere korrekte løsninger. Et godt råd er at tænke sætningen inde i hovedet, så du kan høre, om det lyder rigtigt eller ej. Vær opmærksom på, at vores løsninger ikke nødvendigvis er de eneste, der er rigtige. I nogle tilfælde er der nemlig flere muligheder for at danne en rigtig sætning. 

Skriv korrekte sætninger ved at sætte ordene i den rigtige rækkefølge. Der kan være flere muligheder. 

...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Tenemos que pelear por nuestros derechos fundamentales

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.