Opgave 1b

Opstil tre hypoteser, som kan forklare de sammenhænge mellem køn, alder, partivalg og holdning til ligestilling i Danmark, der kommer til udtryk i tabel 2. Hver hypotese skal understøttes af en faglig begrundelse.

I denne opgave skal vi opstille tre hypoteser ud fra tabel 2. Nedenfor forklarer vi, hvad vi lægger mærke til, når vi aflæser tabel 2 og hvilke faglige begrundelser vi tænker er relevante. Eftersom opgaveformuleringen spørger ind til både køn, alder og partivalg, så anbefaler vi, at du laver en hypotese om hver af de tre variable.  

Køn

Hvis vi starter med at kigge på sammenhængen mellem køn og holdning til ligestilling, så kan vi se, at mænd i højere grad end kvinder mener, at ligestillingen stort set er opnået eller er gået for langt. 13,7 % af mænd mener, at ligestillingen er gået for langt og 48,4 % mener, at ligestillingen stort set er opnået. De tilsvarende tal for kvinder er 5,9 % og 32,9 %. Omvendt mener kvinder i højere grad end mænd, at ligestillingen mangler på vigtige områder (54,6 %) og at forskelsbehandling gennemsyrer hele samfundet (6,6 %). For mænd er det 33,9 % og 4 %.

En forklaring kan være, at mænd typisk er mere højreorienterede end kvinder. Der er en tendens til at højreorienterede og venstreorienterede opfatter ligestilling forskelligt.  

Højreorienterede fokuserer typisk på formel lighed. Formel lighed er lighed for loven. Det vil sige, at alle grupper i samfundet har samme rettigheder og samme adgang til institutioner. Denne opfattelse af ligestilling hænger sammen med liberalisme. Liberalismen har fokus på, at alle ...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind