Podcasten hjælper dig med at analysere og fortolke kortfilmen. Det kan give dig en god start på dit eget arbejde, hvis du skal fremlægge om den eller skrive en opgave. Du kan dog også lytte til podcasten, hvis du bare vil forberede dig til timerne.
Her kan du se et uddrag fra podcasten. Vær opmærksom på, at det er podcasten, du køber adgang til. Vi har ikke nogen skriftlig analysehjælp til kortfilmen.
Vi skal tale om "Trekanter af lykke", som er en kortfilm fra 2014 instrueret af Jannik Dahl Pedersen. Og det er Jon og Kasper, som er redaktører i dansk, som jeg har med til at tale om filmen. Jon, kan du præsentere filmen for os?
Ja, altså, det er en film med et lidt specielt udtryk, kan man sige. Den foregår i et forstadsmiljø, som også er lidt et overklassemiljø, hvor vi følger en bestemt familie. Men læg mærke til selve stilen i filmen: alting er meget karikeret og stereotypt, og alle rollerne er lidt firkantede, som stereotyper på noget i overklassen. Der er nærmest en komedie-farce over noget af det, også fordi personerne er meget stereotype, og der er virkelig ekstreme kontraster i filmen i forhold til, for eksempel, hvordan familiens hjem ser ud udefra og indefra.
Alting er lidt overdrevet for at skabe en humoristisk effekt, og så er det også en film, der er meget iscenesat. Der er mange scener, hvor der er meget symmetri i billederne, og hvor man ser nogle meget klart opstillede situationer, så det er lidt teateragtigt nogle steder. Så det er en film, der har et specielt udtryk, når man ser den.
Skal vi prøve at kigge nærmere på, hvordan den er komponeret?
Ja, hvad er den? Den starter jo egentlig stille og roligt og har disse idylliske billeder af roser, der bliver vandet. Et nærbillede, hvor man ser vandet, der strømmer ud af vandkanden, og vi ser denne kvinde, der viser sig at være hovedpersonen, som...