[0]

Trekanter af lykke

I denne analysehjælp får du hjælp til at analysere og fortolke kortfilmen “Trekanter af lykke”. Kortfilmen er instrueret af Jannik Dahl Pedersen i 2014. Den har en spilletid på 14 minutter.

Kortfilmen handler om en familie i økonomiske problemer, som med alle midler forsøger at opretholde den pletfri facade. De vil for alt i verden ikke tabe ansigt overfor naboerne i deres fine kvarter. Vi får hurtigt fornemmelsen af, at familien vil gå meget vidt.

Du får resumé og arbejdsspørgsmål, som kan give dig en god start på din analyse. Så gennemgår vi de centrale elementer i analysen. Vi kommer ind på filmens dramaturgi i form af opbygning, personer og miljø. Vi ser også på de filmiske virkemidler og symbolik. Til sidst får du hjælp til at fortolke kortfilmen.

Du kan også lytte til podcasten, hvor vi analyserer af filmen.

Her kan du se vores generelle råd om brugen af analysehjælp.

Her kan du læse et uddrag af analysehjælpen:

Generelt er virkemidlerne i filmen overdrevne. Husets forfald er f.eks. så massivt, at det ikke er realistisk. Tapet begynder ikke uden videre at falde af, bare fordi man mister sit arbejde. Og hvor er alle gulvbrædderne, klinkerne og køkkenlågerne blevet af? For ikke at tale om Carstens bukser? 

Overdrivelserne understreger, at filmen ikke skal ses som en socialrealistisk fortælling. Det er snarere en satire over, hvor langt visse mennesker vil gå for at opretholde en fejlfri facade. Personerne er også karikerede udgaver af nogle stereotyper, som ikke er specielt realistiske eller nuancerede. Naboernes praleri med deres penge er overdrevet, så det bliver helt tydeligt for os, hvilke værdier, der hersker i miljøet. 

Det er også overdrevet, hvordan Hanne er villig til både at stjæle og slå ihjel for at bevare familiens hemmelighed. Overdrivelserne har overordnet en humoristisk virkning. Filmen er en sjov satire over nogle karikerede mennesker fra den øvre middelklasse og deres overfladiske værdier.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Trekanter af lykke

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.