Personer og miljø

Hanne 

Hanne er den person, vi kommer tættest på i filmen. Vi fornemmer, at det først og fremmest er hende, der insisterer på, at naboerne ikke må vide noget om familiens økonomiske problemer. Hun gør sig meget umage med at dække over hjemmets forfald. 

I begyndelsen af filmen ser vi hende instruere Carsten i at justere gardinerne, så kun de pæne områder af hjemmet kan ses fra gaden. Efterfølgende rengør hun gardinerne med en fnugrulle, hvilket understreger hendes besættelse af, at alting skal se pletfrit ud udefra, selvom hjemmet reelt er ved at falde fra hinanden. 

Forsøger først at undertrykke problemerne

I filmens indledning virker det, som om Hanne forsøger at undgå at forholde sig til de store problemer, som familien er i. Hun taler manden fra kreditforeningen efter munden for at få ham til at gå hurtigt, så naboerne ikke ser ham. 

Efterfølgende vil hun ikke fortælle Carsten, hvordan samtalen gik. Det er først, da Carsten presser på, at hun erkender, hvor slemt det står til. Hun afviser imidlertid Carsten, da han foreslår den mest logiske løsning på deres økonomiske problemer: De kan sælge deres bil, en stor BMW. 

Hanne synes, det vil være for synligt for naboerne, hvis de sælger bilen. Hun går i stedet med til, at de sælger et maleri, de har hængende på væggen. 

Bliver mere og

...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind