Skriv opgave om den amerikanske drøm

Introduktion

I denne sektion kan du få konkrete idéer til, hvordan du kan skrive en større skriftlig opgave (fx SRP, SSO og SRO), som omhandler den amerikanske drøm. Vi har skrevet denne sektion på dansk, fordi du normalt skal skrive de større skriftlige opgaver på dansk (også selvom de inddrager faget Engelsk).

Idéer til fag

Det er først og fremmest vigtigt at være opmærksom på, at den amerikanske drøm er et abstrakt koncept, som optræder i mange sammenhænge og fortolkes på mange måder. Det er derfor meget vigtigt, at du vælger et konkret fokus, når du skal skrive en specifik opgave - ellers kan det hurtigt blive for overfladisk og ufokuseret. 

Engelsk er et oplagt fag at inddrage, da den amerikanske drøm er tæt forbundet til amerikansk kultur, og der samtidig findes et stort antal tekster og øvrige værker, som behandler drømmen på forskellige måder. Samfundsfag kan være nyttigt, hvis du vil undersøge konkrete fakta om fx social mobilitet eller økonomisk ulighed. Historie er relevant, hvis du er interesseret i hvordan idealet om den amerikanske drøm opstod, eller hvordan det er blevet brugt historisk. Mediefag kan inddrages, hvis du fx vil undersøge, hvordan udvalgte amerikanske film skildrer den amerikanske drøm.  

Engelsk

Den ...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind