På vej til skoven

Opgaven om tekster med tomme pladser fra STX d. 10. august 2022 tager udgangspunkt i ”På vej til skoven” af Anna Møller. 

På de følgende sider hjælper vi dig med at analysere og fortolke novellen, så du har et godt udgangspunkt for at skrive din artikel. Men du kan også bruge vores analysehjælp her, hvis du arbejder med teksten i anden sammenhæng.

Har du brug for mere hjælp til at analysere og fortolke teksten, kan du kaste et blik på vores vejledning til novelleanalyse.

Novelleanalyse

Denne analysemodel til noveller er tænkt som en hjælp til dig, der skal analysere en novelle i dansk. Den kan bruges som inspiration til alle typer af noveller, og den er god, uanset om du skal skrive opgave eller skal til eksamen.

Uddrag

Her kan du læse et uddrag fra analysehjælpen:

Vagterne og dørmanden har en symbolsk betydning

Camilla tænker tilbage på den dag, hvor hendes far kom på hospitalet. Mærkeligt nok gik hun samme dag ud for at samle kastanjer. Indskydelsen hænger sandsynligvis sammen med, at faren altid plejede at have en kastanje i sin bukselomme. 

De fleste af de nedfaldne kastanjer var allerede samlet op fra jorden, da Camilla nåede frem til stedet, hvor hun plejede at samle kastanjer. 

Der ligger dog stadig en masse kastanjetræer på den anden side af hegnet omkring flyvestationen. Camilla spørger vagten om hun må gå ind, men han afviser hende.

Hun kommer tilbage en anden dag, hvor hun til sin skuffelse ser, at der sidder en anden vagt:

Næste gang, hun gik ned til flyvestationen, var soldaten med det mørke hår væk, og der sad en anden inde i glasburet. Han pillede næse. Hun ville ellers gerne have spurgt ham, om han havde en kæreste, for det havde han sikkert.

Camilla har altså følt en eller anden tiltrækning til vagten. Men vagten nægtede at lukke hende ind i kastanjeskoven...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind