[3]

Tekster med tomme pladser

Her får du hjælp til at skrive en analyserende artikel om tekster med tomme pladser. Opgaven stammer fra skriftlig eksamen i Dansk A på STX fra den 10. august 2022. Den tager udgangspunkt i Anna Møllers novelle ”På vej til skoven”. Novellen er fra novellesamlingen Se, hunden er løs, som udkom i 2020. 

Med analysehjælpen her får du hjælp til at besvare opgaven. Men du kan også bruge analysehjælpen, hvis du arbejder med teksten i anden sammenhæng.

Du får resumé og arbejdsspørgsmål. Det kan hjælpe dig godt i gang med at få hul på teksten. Derefter får du hjælp til analysen, ligesom du til sidst får hjælp til at fortolke og perspektivere novellen.

Du kan også vælge at lytte til vores podcast, hvor vi går endnu mere i dybden med tingene.

Her kan du se vores generelle råd om brugen af analysehjælp

Uddrag

Her kan ud læse et uddrag fra opgavehjælpen:

Kim

Kim er Camillas chef. Han ejer en restaurant. Der er en kort ydre karakteristisk, der giver os et indtryk af, hvordan Kim ser ud:

Han har en sort lædervest på og topmave inde under den hvide skjorte.

Kim påklædning får det til at lyde, som om det snarere er en bodega, han ejer. 

Vi hører også i forbifarten, at Kim har gået i gymnasiet. Dengang plejede han også at gå på Skoven, som er det diskotek, hvor han skal sætte Camilla af. 

Nu er Kim en voksen mand med kone og børn. Det er uklart, om Kim er bevidst om den erotiske spænding, som Camilla føler imellem dem. Hans små bemærkninger om cigaretter og lip gloss i bilen kan lyde flirtende – men de kan også sagtens være helt uskyldige. 

Det er også muligt, at Kim fornemmer Camillas følelser og prøver at dreje dem i en anden retning. Vi hører f.eks., at han ikke kom til Camillas fars begravelse, selvom både han og familien var inviteret...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Tekster med tomme pladser

[3]
Bedømmelser
  • 24-04-2024
    Givet af 3.g'er på STX
  • 05-12-2023
    Givet af 3.g'er på STX
  • 15-04-2023
    Givet af 1.g'er på STX