STX Engelsk B | 20. maj 2020

I denne opgavehjælp får du hjælp til at besvare den skriftlige eksamen i Engelsk B på STX fra den 20. maj 2020. 

Assignment 1 giver dig et kort tekstuddrag og beder dig om at omskrive alle tekstens verber i præteritum (datid) til præsens (nutid). Vi giver dig hints til at finde de relevante verber og bøje dem korrekt.

Assignment 2 tager udgangspunkt i et kort tekstuddrag og indeholder tre underopgaver. Først skal du finde to eksempler på konjunktioner (bindeord), herefter skal du finde subjekterne til fire understregede verballed, og til sidst skal du forklare endelsen på ordet comes i teksten. Vi giver dig hints til at besvare alle tre underopgaver. 

Assignment 3 beder dig om at se et kort videoklip med en tale af politikeren Mike Pence, hvori du skal finde fem substantiver og tre verber, som tilhører det semantiske felt military. Vi giver dig hints til at forstå begrebet semantiske felter og udpege de korrekte ordklasser. 

Assignment 4 beder dig om at skrive en kort billedbeskrivelse, som skal indeholde fem specifikke ord og vendinger. Vi giver dig hints til at bruge de obligatoriske ord og vendinger korrekt i teksten. 

Assignment 5 beder dig om at skrive et summary og et analytical essay. Du kan vælge mellem at skrive om novellen “Bone Deep" af Martin Malone eller Boris Johnsons første tale som statsminister i Storbritannien. Vi hjælper dig med at inkludere de obligatoriske analysepunkter i hver opgave, og vi giver dig idéer til at skabe sammenhæng i besvarelsen. 

Vi giver dig løbende henvisninger til vores Engelsk Grammatik, hvis du har brug for at få nogle af de grammatiske emner uddybet undervejs. 

Du har også mulighed for at se konkrete bud på besvarelser under de fire første opgaver, så du kan tjekke dine svar. 

Husk: Øvelse gør mester, så prøv at løse opgaverne selv først!

Mere hjælp

Vejledning til Delprøve 1 i Engelsk

I denne vejledning kan du finde hjælp til mange af de opgavetyper, som du kan møde i sprogopgaverne (‘Delprøve 1’) til den skriftlige eksamen i Engelsk. Vejledningen dækker typiske opgavetyper fra både STX, HHX, HTX og HF og giver både gode råd og konkrete eksempler på besvarelser.

Vejledning til analytical essay

Få hjælp til at skrive et analytical essay i Engelsk med Studienets trin-for-trin vejledning. Vejledningen kan både bruges til opgaver inden for fiction og non-fiction.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

STX Engelsk B | 20. maj 2020

[2]
Bedømmelser
  • 18-02-2021
    Givet af 2.g'er på STX
  • 17-09-2020
    Givet af 2.g'er på STX