Assignment 5B - Boris Johnson's first speech as PM

Her kan du få et par korte hints til at skrive summary og analytical essay om "Boris Johnson's first speech as Prime Minister of the UK". …

...

...

Hint om circumstances

Talens omstændigheder (circumstances) har at gøre med dens kommunikationssituation. Det er vigtigt, at du er bevidst om de omstændigheder, som talen er blevet til under, for at kunne forstå selve talen. Den var Johnsons første tale som Storbritanniens premierminister, efter at hans forgænger Theresa May trak sig, fordi hun ikke kunne få gennemført en plan om Storbritanniens udgang fra EU (Brexit).  

Du behøver ikke være ekspert i Brexit for at besvare opgaven. Det er dog relevant for dig at vide, at der forud for Johnsons tale var gået tre år med følelsesladet debat og stor politisk uenighed. Johnson tager selv fat i den ubeslutsomhed i linje 5-7. Det, Johnson ser frem imod, er d. 31. oktober 2019, hvor Storbritannien på det tidspunkt havde deadline for at forlade EU - og helst med en aftale, så det ikke ville blive et såkaldt "no-deal Brexit". I linje 13-15 henviser Johnson fx til, at han agter at lave en bedre aftale med EU, end May kunne.

Som du kan se i eksamenssættets videoudgave af talen, holder Johnson sin tale ude foran Downing Str…

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind