Konklusion

Sådan skriver du en konklusion

Når du har skrevet redegørelsen, analysen og diskussionen i din SRO, er det tid til at afrunde med konklusionen. Her opsummerer du, hvad du er kommet frem til. Du skal kort og præcist vise, hvad du har fundet ud af i forhold til din opgaveformulering. Sørg for at du får besvaret alle punkterne fra opgaveformuleringen.

I konklusionen er det vigtigt at huske på et par ting. For det første skal du trække de mest centrale pointer frem fra din redegørelse, analyse og diskussion. Det handler om at give en klar afslutning og vise, hvad alt dit arbejde har ledt frem til. Men husk, at konklusionen skal forblive objektiv. Selvom du har arbejdet hårdt på opgaven, er det ikke stedet at dele personlige følelser eller meninger.

For det andet må du ikke bringe nye oplysninger ind i konklusionen. Alt, hvad du skriver her, skal være baseret på det, du allerede har gennemgået i din opgave. Desuden er det en god ide at undgå direkte citater i denne del, da fokus skal være på resultaterne af dit arbejde.

Hold også konklusionens længde inden for rammerne af 150-300 ord. Det er ikke en ny analyse eller diskussion, men en afslutning, der sammenfatter dit arbejde.

Et lille tip er at skrive indledningen og konklusionen samtidig eller i tæt forlængelse af hinanden. Hvorfor? Fordi hvis nogen kun læste disse to dele af din opgave, sku...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind