Podcast

Her kan du lytte til en podcast om H.C. Andersens kunsteventyr ”Snemanden". I podcasten går vi tæt på eventyret og hjælper dig med at analysere og fortolke det, så du kan få en god start på dit arbejde.

Du kan høre mere om:

00:00 Resumé og komposition

02:15 Genretræk

03:45 Fortælleteknik

05:50 Personer og miljø

11:45 Sproglige virkemidler

17:25 Fortolkning og tema

Du kan høre Kasper (ph.d. i Litteraturhistorie) og Michael (cand.mag. i Dansk og Filosofi), som er redaktører i Dansk på Studienet. Signe er vært.

Uddrag

Her kan du læse et uddrag fra podcasten:

Vi skal tale om "Snemanden", som er et eventyr af H.C. Andersen, skrevet i 1861. Michael og Kasper er med til at tale om eventyret. Michael, kan du starte med introducere eventyret for os? 

Ja, det er et af disse lidt mere dystre H.C. Andersen eventyr, der handler om en ulykkelig kærlighed mellem en snemand og en kakkelovn, der ikke kan få hinanden. Det slutter alligevel sådan lidt idyllisk med en lille sang om foråret, men det virker mere som noget, Andersen har sat på for at det ikke skal blive super sørgeligt. 

Men vi følger i hvert fald denne her snemand, som lige er kommet til, den er født i går, som bliver belært af lænkehunden om verden, hvad lænkehunden nu ved. Den bliver så inspireret, da den ser en ung pige og mand. Som lænkehunden fortæller, at "De er kærestefolk, sagde lænkehunden, De skal flytte i hundehus og gnave ben sammen". Så med den sådan begrænsede forståelse, så fortæller den om kærlighed. 

Og så er det så, at den også fortæller om sit liv, hvordan den som hvalp var accepteret oppe i stuerne, og efterhånden som den blev stor, så blev den smidt ned i kælderen, og dér fik den en fantastisk ven i kakkelovnen, som var dejlig at ligge ved siden af og ligge under, indtil den til sidst, ja, den kom til at bide en juncker i benet, fordi han tog kødbenet fra den.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind