Analysis

Hvornår skal jeg skrive en analysis?

Analysis er en af de mest almindelige skrivehandlinger i engelskfaget, og den indgår som en vigtig del af mange eksamensopgaver. Fx er analysis - som navnet antyder - en helt central skrivehandling i et analytical essay (en klassisk opgavetype på både STX, HF og HHX). Til gengæld er analysis ikke et stort element i eksamensgenrerne på HTX, som typisk har mere fokus på redegørelse og diskussion.

Når du skal skrive større skriftlige opgaver, som inddrager engelskfaget, vil du typisk også have brug for at lave en form for analyse som led i dit arbejde. Ofte vil analysen udgøre en betragtelig del af hele din besvarelse.

Hvad er en analysis?

Hvordan en analysis helt konkret ser ud, afhænger meget af, hvad du præcis er blevet bedt om at analysere.

Det mest almindelige er at blive bedt om at analysere en konkret tekst. I den situation er det først og fremmest vigtigt, at du er opmærksom på tekstens genre, så du bruger en passende analysemodel. Typisk kræver fiktion fx nogle helt andre analysebegreber end non-fiction, og en af de mest fatale fejl i en tekstanalyse er derfor at bruge en forkert analysemodel. Det kan trække meget ned i din karakter, hvis du fx kommer til at analysere en artikel, som om den var e...

Teksten herover er kun et uddrag. Køb medlemskab for at læse den fulde tekst.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind