Analysis

Hvad er en analysis?

Analysis er en af de mest almindelige skrivehandlinger i engelskfaget, og den indgår som en vigtig del af mange eksamensopgaver. Hvordan en analysis helt konkret ser ud, afhænger dog meget af, hvad du præcis er blevet bedt om at analysere.

Det mest almindelige er at blive bedt om at analysere en konkret tekst. I den situation er det først og fremmest vigtigt, at du er opmærksom på tekstens genre, så du bruger en passende analysemodel. Typisk kræver fiktion fx nogle helt andre analysebegreber end non-fiction, og en af de mest fatale fejl i en tekstanalyse er derfor at bruge en forkert analysemodel. Det kan trække meget ned i din karakter, hvis du fx kommer til at analysere en artikel, som om den var en short story - eller omvendt.

Du kan også blive bedt om at lave en analysis of the style of language af et særligt uddrag fra en tekst. Det er lidt anderledes end en general tekstanalyse, fordi du her skal have særligt fokus på netop de stilistiske virkemidler i teksten. Det er især på STX A, at denne instruktion kan dukke op til eksamen.

På HHX kan du blive bedt om at analysere en samfundssituation fra virkelighedens verden, frem for en specifi...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind