Introduction

Hvad er en introduction?

En introduction er typisk en kort og fængende præsentation af tekstens fokus og de hovedspørgsmål, som du planlægger at besvare.

Hvordan den helt konkret skal se ud, afhænger meget af, hvilken type besvarelse, den indleder. Hvis du skriver en opgave om en konkret tekst - fx et analytical essay - bør din introduction typisk indeholde en præsentation af tekstens titel, forfatter og genre, flettet naturligt ind i løbet af teksten. Hvis du skriver en opgave om et samfundsproblem, bør din introduction i korte træk præsentere problemet. I en større skriftlig opgave bør din indledning præsentere din opgaves hovedemne og din vinkel på dette emne, på en måde som giver læseren lyst til at læse videre. Her skal indledningen altså fungere som en slags appetitvækker.

Du kan evt. starte med et retorisk spørgsmål eller et centralt citat fra en kildetekst for at tage hul på din præsentation af teksten eller temaet. Det kan være med til at fange læseren og gøre ham/hende interesseret i at læse videre. Husk på, at din indledning altid skal ...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind