Composition

Når man arbejder med kompositionen (composition) af en kortfilm handler det om at vurdere, hvordan handlingen udvikler sig gennem filmen. Til dette formål kan man bruge en række forskellige modeller, men her vil vi blot koncentrere os om at definere nogle centrale nøglebegreber.

Composition and time (komposition og tid)

Hvis en kortfilms handling udspiller sig i normal rækkefølge, uden at tiden bliver afbrudt, er kortfilmen kronologisk (chronological).

Kortfilm kan dog også indeholde flashbacks, hvor man kortvarigt ser et glimt at noget, som er foregået inden filmens egentlige handling. Du kan også møde den mere sjældne flashforward, hvor handlingen kortvarigt springer frem i tiden, for så at vende tilbage til det tidsrum, som filmen egentlig har fokus på.

Til sidst skal du være opmærksom på virkemidlet foreshadowing, hvor man ikke direkte springer i tiden, men hvor noget i filmens handling alligevel giver et varsel om, at noget andet kommer til at ske. Nogle gange er foreshadowing meget tydeligt, men andre gange skal man være eks...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind