Setting

...

Hvordan fremstiller de filmiske virkemidler miljøet?

I dit arbejde med filmens miljø kan det også være nyttigt at overveje, om de filmiske virkemidler er med til at påvirke det indtryk, som seeren får af miljøet.

Underlægningsmusik (background music) er et virkemiddel, som kan have en dramatisk effekt på vores indtryk af filmens miljø. Forestil dig fx en scene, hvor en person kommer hjem fra arbejde og træder ind i sit hus. Hvis underlægningsmusikken er rolig og harmonisk, så vil miljøet fremstå hyggeligt og afslappende. Men hvis underlægningsmusikken er skærende og uhyggelig, så vil seeren automatisk begynde at opfatte miljøet som et farligt og truende sted, hvor der måske gemmer sig en ukendt fare. 

Belysning (lighting) er et andet virkemiddel, som kan have enorm effekt på vores indtryk af miljøet. Lige så hyggelig som en skov kan virke filmet i fuldt dagslys, lige så uhyggelig kan den være, hvis den i stedet er filmet på en mørk nat.

Derudover kan det være relevant at overveje, om der er brugt bestemte billedbeskæringer (framing) eller kameravinkler (camera angles), som påv…

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind