Characters

En kortfilm har typisk et relativt begrænset persongalleri (characters), da instruktøren har begrænset tid til at give seerne et indtryk af hver enkelt person. Ligesom ved analyse af en short story vil det stort set altid være relevant at arbejde med personkarakteristik (characterisation), når du skal analysere en kortfilm.

Outer characterisation (ydre karakteristik)

Ydre karakteristisk dækker over de fakta om personen, som kan ‘ses’ udefra. Det gælder fx udseende, alder og påklædning - og evt. også grundlæggende fakta som beskæftigelse og familiesituation.

Ydre karakteristik er typisk lettere at arbejde med i forbindelse med kortfilm end i noveller, fordi du normalt får et fuldstændigt billede af, hvordan den enkelte person ser ud - mens du i en tekst måske må nøjes med få linjers beskrivelse eller måske slet ikke får nogen oplysninger.

Det er dog stadig vigtigt at være opmærksom på, at den indre karakteristik (se nedenfor) normalt er den mest interessante i forhold til analyse og fortolkning. Du bør derfor kun bruge tid på at beskrive per...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind