Analyse

Her får du hjælp til at analysere kortfilmen ”Pistol“. Filmen er instrueret af Andreas Thaulow i 2016. Analysen ser nærmere på:

Hvis du vil have mere hjælp til analysen, kan du bruge vejledningen til analyse af kortfilm: 

Her kan du læse et uddrag fra analysehjælpen:

Et andet markant træk ved lydsiden af "Pistol" er brugen af underlægningsmusik. Musikken optræder flere steder. Første gang er i scenen, hvor Bilal tilsyneladende skyder den ældre dreng og går hen for at se ned på ham (00:24-00:53). Musikken er gyseragtig i stilen og stiger i intensitet, så den opbygger maksimal spænding. Men ligesom med effektlyden bliver vi snydt, for scenen viser sig at være skildret via Bilals fantasi.

En anden type underlægningsmusik optræder i den sekvens, hvor Bilal og narkomanen leger krig; her høres vild technomusik imens (02:46-03:04). Musikken afspejler deres selvopfattelse i det øjeblik - at de er nogle hårdkogte fyre - men samtidig virker den støjende musik næsten stressende på os seere. Modsat Bilal kan vi nemlig se, at det her kan ende galt. 

Bilal og manden leger, at de bliver forfulgt af en helikopter. Bilal lader, som om han kaster en granat. Da granaten eksploderer, begynder en vild technomusik på lydsiden. Musikken er med til at understrege, hvor voldsom en virkning fantasien har på Bilal. Han er helt oppe at køre – ligesom musikken. Det sammen er manden. 

Musikken afspejler altså deres begejstring ved legen. Men den vækker samtidig et ubehag hos os. Der er nemlig noget vildt og uforudsigeligt over den. Musikkens energi minder om mandens vilde og uforudsigelige energi. Samtidigt ved vi som seere godt, hvad Bilal ikke er klar over. Nemlig at manden faktisk er en farlig narkoman, der sandsynligvis er på flugt fra politiet. Den giver os en følelse af, at hvad som helst kan ske. Situationen er ude af kontrol.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind