Personer og miljø

Bilal

Hovedpersonen i kortfilmen “Pistol” er indvandrerdrengen Bilal, der ser ud til at være omkring syv år.

Filmen fremhæver Bilals fantasi

Bilal er en ung dreng med en livlig fantasi. Det kan vi se allerede i åbningsscenen af ”Pistol”. Når Bilal kigger på sin pistol, ligner det en rigtig pistol, ikke en legetøjspistol. Da han skyder den anden dreng, lyder der en rigtig pistollyd. 

Det er en filmisk måde at vise os, hvor stærk Bilals fantasi er. Det virker som en rigtig krig, ikke en leg. Den livlige og legende fantasi gør, at Bilal har svært ved at skelne mellem fantasi og virkelighed. Det kan vi også se, da manden kaprer taxaen. Bilal forstår ikke alvoren. Han fortsætter sin krigsleg fra skolegården med manden som ny legekammerat. 

De leger, at de skyder efter folk på gaden. De leger også, at de er forfulgt af politiet – det sidste er måske sandt for mandens vedkommende. Bilal er så opslugt af legen, at han ikke forstår situationens alvor. Det er tæt på at gå helt galt, da han stjæler mandens pose, som formentlig indeholder penge, som han har stjålet fra en kiosk. 

Manden truer ham med sin skarpladte pistol, men Bilal tror stadig, at de leger. Hverken faren eller manden kan rive Bilal ud af fantasien. Alvoren er muligvis ved at gå op for Bilal, da faren og manden begynder at slås. Manden taber sin pistol. Bilal samler den op og sigter på manden med et alvorligt ansigtsudtryk. Han ser ikke længere ud, som om han leger.

Bilal bliver dog i tvivl igen, da manden reagerer med at grine og skrige på en legende måde. Manden siger, at pistolen ikke er ægte. Det ...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind