Miljøbeskrivelse

Blank opsøger et landligt miljø

Miljøet spiller en vigtig rolle i ”Murene”. Vi kan faktisk sige, at miljøets udvikling er novellens egentlige handling. Novellen begynder, da skomager Blank flytter ind i det miljø, der til at begynde med er et landligt miljø:

Han elskede friheden, og derfor slog han sig ned i byens udkant, i et af disse huse med to etager og taglejlighed, der gør overgangen fra markerne til storstaden læmpeligere. 

Blank nyder den ro og plads, der er i miljøet. Fra sit vindue har han udsigt til himmel, træer, fugle og marker. Det er ikke en vild og storslået natur, men miljøet passer perfekt til Blanks temperament:

Fra sin høje kælder havde han det hele for øje mens hans arbejdede: først nogle trøstesløse lerknolde, så pil der dryppede i tågen og gav ly for pjuskede fugle, og længere ude marken hvor der groede rigtigt korn. Længere ude endnu, vidste han, var der prægtige skove med søer og med blomster i skovbunden. Men Blank var ingen sværmer, og dette var jo det egentlige – landet. 

Blank flytter altså til et miljø, der ligger i udkanten af byen. Det er hverken by eller vild natur, men selve overgangen mellem byen og naturen. 

Landet bli

...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind