[1]

Medier

Medier er formidlere af information. Vi er i kontakt med medier dagligt og de spiller en stor rolle i samfundet. I Samfundsfag er vi interesserede i, hvordan medier påvirker demokratiet, identitetsdannelsen og politik. Medieteori indgår som en del af kernestoffet indenfor både sociologi og politik. Du kan støde på undervisningsforløb om medier på både A-, B- og C-niveau i Samfundsfag.

I kompendiet kommer vi ind på:

Her kan du læse et uddrag fra siden om sociale mediers påvirkning af demokratiet

Den normale kommunikation mellem borgere og politikere foregår gennem massemedier, f.eks. TV, og bliver medieret af kritiske journalister. På sociale medier har politikerne fri taletid og kan selv sætte den politiske dagsorden. Det kan være et problem, da politikerne har interesse i at frame virkeligheden på en måde, der får dem til at se godt ud. Uden kritiske journalister til at udfordre politikernes påstande, er det ikke sikkert, at borgerne er i stand til at navigere i, hvad der er sandt og hvad der er en overdrivelse. Det kan være særligt problematisk, hvis forskellige politikere kommer med modsatrettede udsagn. 

Et andet problem ved sociale medier er, at der ikke er journalistisk redaktion, der undersøger og faktatjekker nyhederne inden de formidles til borgerne. Det gør det muligt at sprede fake news på sociale medier. Fake news fører til, at der i befolkningen er forskellige opfattelser af virkeligheden, hvilket truer sammenhængskraften i demokratiet.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Medier

[1]
Bedømmelser
  • 10-05-2023
    Givet af Folkeskoleelev i 9. klasse