Matematik B STX - 18. maj 2017

Her kan du læse Studienets besvarelse af eksamenssættet fra den skriftlige eksamen i Matematik B på STX d. 18. maj 2017.

Delprøven uden hjælpemidler

Den første delprøve består af opgave 1-6. Disse opgaver skal løses uden brug af hjælpemidler.

Vi har løst alle opgaverne og lavet løsninger, der ligner eksamensbesvarelser. Derudover har vi lavet en version af løsningerne, hvor vi beskriver mere detaljeret, hvordan opgaverne er løst, og hvor vi henviser til de formler, vi har brugt. Formlerne står i den centralt udmeldte formelsamling til STX B (maj 2018). Du kan finde et link til formelsamlingen i vores vejledning til skriftlig eksamen i Matematik.

Delprøven med hjælpemidler

Den anden delprøve består af opgave 7-13. Der er sammenlagt 14 delopgaver i denne delprøve.

Vores løsninger til delprøven med hjælpemidler er lavet med CAS-værktøjet WordMat. Husk at notere øverst i din besvarelse, hvilket CAS-værktøj du bruger til at løse opgaverne. Du kan få hjælp til at bruge CAS-værktøjer i vores vejledninger til WordMat, GeoGebra™Maple™ og TI-Nspire™.

Mange af opgaverne kan løses med de metoder, der er gennemgået i webbogen Matematik med hjælpemidler. Hvis du kan løse en opgave med en af disse metoder, så finder du et link til metoden sammen med vores løsning.

Hvis du har problemer med at løse en opgave, så anbefaler vi, at du først prøver at løse opgaven med den metode, vi henviser til, og derefter sammenligner din løsning med vores.

Her får du et uddrag af vores besvarelse af opgave 3:

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Matematik B STX - 18. maj 2017

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.