Analyse af data

Her får du en grundig gennemgang af andet trin i en indholdsanalyse: selve analysen. Vi forklarer dig, hvad et er display og hvordan du kan anvende displays til at analysere din data. Vi kommer f.eks. ind på, hvordan du laver et display samt giver dig nogle redskaber til at analysere dine data via et display.

Displays systematiserer data

Når vi er færdige med at kode data, så er det tid til selve analysen af data. Analysen af data foregår ved, at vi leder efter mønstre og tendenser i data ud fra vores koder. Vi undersøger, hvilke svar vores kodede data bringer i forhold til vores problemformulering. Én måde at gribe analysen an på er ved at anvende displays. Et display er en fremstilling af kvalitativ data i enten grafisk eller tabelmæssig form. Et godt display viser vores data koncentreret og systematisk, hvilket gør det nemmere at overskue data og se mønstre. Displays bruges både til analyse og formidling. På denne side fokuserer vi på analysedisplays.

Analytiske displays sammenligner data på en række udvalgte koder. Ved at sætte vores data op i et display bliver det muligt at finde mønstre som vi ellers ikke ville have opdaget. Displays er en hjælp til at igangsætte ens analyse, fordi displays illustrerer, hvad der er interessant at se nærmere på. Det er dog vigtigt at pointere, ...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind