[0]

Kvalitativ analyse

Her får du en detaljeret vejledning til kvalitativ analyse i Samfundsfag. Kvalitativ analyse benytter tekst og sprog til at undersøge sammenhænge og forstå sociale fænomener. Kvalitativ analyse er en del af kvalitativ metode.

Kvalitativ analyse går kort sagt ud på at undersøge kvalitative data dybdegående med henblik på forstå sociale fænomener, herunder hvorfor og hvordan fænomenet opstår. Kvalitativ data kan være transkriberede interviews, feltnoter fra observationsstudier, taler og politiske dokumenter.

Du kan få brug for kvalitativ analyse i forskellige situationer, f.eks. som del af undervisningsforløb eller hvis du skal skrive en større opgave i Samfundsfag, såsom SRP, SSO, SRO og SOP.

Uddrag fra Kodning af data

Lukket kodning

Hvor vi i den åbne kodning tog udgangspunkt i data tager vi i den lukkede kodning udgangspunkt i koderne. I den lukkede kodning må du kun bruge koderne fra din kodeliste, hvilket er årsagen til, at det hedder lukket kodning. Hvis du kommer på en ny relevant kode undervejs, så skal den tilføjes til kodelisten og al data du allerede har kodet skal kodes igen, så den nye kode er inkluderet. Det kan derfor betale sig at være grundig, når man laver sin kodeliste.

I den lukkede kodning er det vigtig, at man koder grundigt og systematisk. Tekst skal kun kodes, hvis det hjælper med at besvare problemformuleringen. Hvert tekststykke skal desuden kun kodes, hvis man vurderer, at tekststykket er med til at måle dét begreb som koden er udtryk for.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Kvalitativ analyse

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.