Fortællestil

Fokus er på Kim Larsens udvikling

Dokumentarfilmen hedder Gasolin, og der medvirker flere forskellige medlemmer af bandet Gasolin’, som filmen er opkaldt efter. Men i uddraget er fokus ikke på den samlede gruppe, men på Kim Larsens udvikling. En række træk peger på dette. Først og fremmest er der langt mest tid med Kim Larsen. Det er også Kim Larsen, der indleder filmen og på den måde rammesætter fortællingen.

Det er også Kim Larsen, der dominerer strukturen. Uddragene fra Gasolin indeholder en udviklingsfortælling fra barndom til starten på Gasolin, men det er kun Kim Larsens barndom, der er medtaget. Wili Jønssons fortælling starter først omkring det tidspunkt, hvor han kommer ind i Kim Larsens liv. Uddragene har desuden en overordnet cirkelkomposition, hvor Kim Larsen er centrum. Du kan læse mere om cirkelkompositionen på siden om resumé og opbygning.

Virkning

Hvis dokumentaren havde handlet specifikt om Kim Larsen, ville det store fokus på ham være oplagt. Men den hedder Gasolin og peger dermed på hele bandet og ikke et enkelt medlem. Selvom Kim Larsen er det mest kendte medlem, og det derfor giver mening, at han fylder mest, så er selve strukturen i uddragene bygget op omkring hans udvikling snarere end bandets. D...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind