Kim Larsen og Gasolin

I denne opgavehjælp hjælper vi dig med at analysere to uddrag fra dokumentarfilmen Gasolin'. Uddragene indgår i en eksamensopgave i vejledende opgavesæt 2 på STX. Vi gennemgår de elementer, som du med fordel kan medtage i din analyse. Du får også et resumé af uddragene og en gennemgang af opbygningen. Til sidst får du hjælp til at fortolke samt at vurdere og perspektivere dokumentarfilmen.

Præsentation af teksten

Titel: Gasolin'
Instruktør: Anders Østergaard
Genre: Dokumentarfilm

Filmen Gasolin' udkom i 2006. Den er en dokumentarisk skildring af bandet Gasolin', som blev dannet i 1969. Det mest kendte medlem var Kim Larsen. Bandet lavede rockmusik på dansk og var ekstremt populære i 70erne. I uddragene fra dokumentaren fylder interview med Kim Larsen meget, og der er fokus på at skildre hans erindring om bandet og perioden.

På de følgende sider kalder vi filmen Gasolin – altså uden apostrof – for enkelhedens skyld, og fordi opgaveformuleringen skriver navnet sådan.

Uddrag

Du får her et kort uddrag af opgavehjælpen:

Opbygning

Her gennemgår vi opbygningen af uddragene fra dokumentarfilmen Gasolin.

Uddragene har cirkelkomposition

Uddragene er grundlæggende opbygget med cirkelkomposition. Uddragene starter med, at Kim Larsen ser tilbage på sin tid i Gasolin’ og reflekterer over, hvilken betydning bandet havde for andre og ham selv.

Efter tilbageblikket på tiden i Gasolin’ hopper uddragene tilbage til begyndelsen af Kim Larsens liv. Derefter bevæger vi os lineært frem gennem tiden indtil det tidspunkt, hvor Kim Larsen omfavner det miljø, som Gasolin’ udsprang af, og som bassisten Wili Jønsson også fortæller, at han tilhørte.

Uddragene stopper, før bandet faktisk er blevet dannet, men vi kan som publikum se, hvordan dannelsen nu kan udfolde sig. På den måde vender vi

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Kim Larsen og Gasolin

[7]
Bedømmelser
 • 06-05-2024
  Givet af 2.g'er på STX
 • 01-02-2023
  Givet af 3.g'er på STX
 • 07-12-2022
  Givet af 2.g'er på STX
 • 23-11-2021
  Givet af 3.g'er på STX