Analyse

Her får du hjælp og inspiration til at skrive din analyserende artikel om "Kim Larsen og Gasolin", som er opgave 1 i vejledende opgavesæt 2 til STX fra januar 2019.

Vi gennemgår og analyserer uddragene fra dokumentarfilmen, så du har et godt grundlag for at skrive en god analyserende artikel, hvor du svarer på opgaveformuleringen:

Skriv en analyserende artikel, hvor du undersøger dokumentarfilmen Gasolin og dens fremstilling af Kim Larsen. I din artikel skal du analysere, fortolke, vurdere og perspektivere uddragene af Gasolin (tekst 1).

I din undersøgelse skal du anvende relevante tekstnedslag og særligt fokusere på:

- At analysere og fortolke de virkemidler, filmen anvender til at iscenesætte fortællingen om Kim Larsen.

- At vurdere, hvordan fremstillingen af Kim Larsen udtrykker instruktørens opfattelse af ham og herunder perspektivere til dokumentargenren.

- At formidle din forståelse af filmen klart for din læser med en fokuseret indledning og en nuanceret afslutning.

Omfang af din artikel: tre-fire normalsider á 2400 enheder (antal anslag inklusive mellemrum)

Opgaveformuleringen beder dig om at analysere og fortolke virkemidler i dokumentaren. Derfor har vi lavet en side om filmiske virkemidler. Du bliver også bedt om at vurdere fremstillingen af Kim Larsen. Derfor har vi analyseret fremstillingsformerne i form af fortælleteknik, personskildring og samspillet mellem lyd og billeder. Her skal du være opmærksom på, at når opgaveformuleringen beder dig analysere filmens ”fremstilling af Kim Larsen”, så er det et bredere begreb end fremstillingsformer. Både virkemidler og fremstillingsformer er relevante.

Vi anbefaler i vores vejledning til analyserende artikel, at du vælger tre forskelli...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind