International økonomi A - 24. august 2021

Her finder du vores opgavehjælp til opgaverne fra skriftlig eksamen i International Økonomi A på HHX d. 24. august 2021.

Opgavesættet består af 3 opgaver om tysk økonomi som alle skal løses. På de følgende sider forklarer vi dig, hvordan vi løser de 3 opgaver:

Hvis du har brug for en generel vejledning i de forskellige opgavetyper som du kan støde på til eksamen i IØ, så kan du med fordel læse vores eksamensguide til skriftlig eksamen i International Økonomi A.

Her kan du se et uddrag fra Opgave 2

Opgaveformuleringen beder os vurdere, hvilken erhvervspolitik Tyskland fører. Vi bliver altså ikke bedt om at vurdere, hvilke typer erhvervspolitik, der kan løse udfordringerne, men hvilken erhvervspolitik, der faktisk bliver ført.

I bilag 7 bliver vi præsenteret for de hjælpepakker Tyskland har vedtaget for at imødekomme udfordringer. Vi ser træk fra forskellige typer erhvervspolitik i hjælpepakken.

Vi får at vide, at Tyskland har lavet en stor finanspolitisk stimulanspakke på 130 mia. euro, der blandt andet indeholder hjælp til turistbranchen. Turistbranchen er en af de brancher, der har været hårdest ramt af coronaepidemien, da det har været sværere at rejse. Vi kan tolke stimulanspakken som defensiv erhvervspolitik, da staten holder hånden under en branche, der ikke ville kunne klare sig uden hjælp. Et af formålene med defensiv erhvervspolitik er også at bevare arbejdspladser. Via af stimulanspakken kan den tyske stat være med til at beskytte arbejdspladserne i turistbranchen mod at forsvinde. 

Vi kan også tolke tiltagene for at hjælpe den tyske bilbranche som defensiv erhvervspolitik. Bilindustrien i Tyskland sakker bagud andre bilmærker og det vil sandsynligvis fortsætte, hvis ikke den tyske stat støtter den. 

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

International økonomi A - 24. august 2021

[5]
Bedømmelser
 • 16-11-2023
  Givet af HHX-elev på 2. år
  pisse god
 • 22-05-2023
  Givet af HHX-elev på 3. år
 • 01-02-2023
  Givet af HHX-elev på 3. år
 • 15-12-2022
  Givet af HHX-elev på 3. år