HHX Engelsk A | 9. december 2022

I denne opgavehjælp får du hjælp til at besvare den skriftlige eksamen i Engelsk A på HHX fra den 9. december 2022.

Assignment 1 tager udgangspunkt i en reklamefilm og beder dig om at skrive fem forskellige adjektiver fra filmen. Dernæst bliver du bedt om at skrive eksempler på verballed i tre forskellige tider fra filmen. Vi giver dig hints til at finde den korrekte ordklasse og de rigtige tider. 

Assignment 2 giver dig et tekstuddrag og beder dig om at udføre tre forskellige underopgaver. Først bliver du bedt om at finde og skrive tre adverbier og angive, hvad de lægger sig til. Dernæst skal du finde og skrive to eksempler på anvendelse af forskellige kommaregler. Til sidst skal du lave en syntaktisk analyse af en sætning fra teksten. Vi giver dig hints til at løse alle tre underopgaver korrekt. 

Assignment 3 beder dig om at skrive en e-mail på vegne af konferencecentret Jurys Inn, som er blevet kontaktet af et advokatfirma i forbindelse med en medarbejderkonference. Du får en liste over specifikke punkter, som din e-mail skal inddrage, samt tre grammatiske elementer, som den skal indeholde. Vi giver dig hints og gloser, som kan hjælpe med at løse opgaven. 

Assignment 4 lader dig vælge mellem to underopgaver. I 4A skal du skrive et argumentative essay om emnet Gambling in the UK ud fra seks forskellige kilder. I 4B skal du skrive et analytical essay om P.R. Woods' novelle "Legacy". Vi hjælper dig med at inkludere de obligatoriske punkter i hver opgave, og vi giver dig forslag til at skabe sammenhæng i besvarelsen. 

Vi giver dig løbende henvisninger til vores Engelsk Grammatik, hvis du har brug for at få nogle af de grammatiske emner uddybet undervejs. 

Du har også mulighed for at se konkrete bud på besvarelser under de tre første opgaver, så du kan tjekke dine svar. 

Husk: Øvelse gør mester, så prøv at løse opgaverne selv først!

Mere hjælp

Vejledning til Delprøve 1 i Engelsk

I denne vejledning kan du finde hjælp til mange af de opgavetyper, som du kan møde i sprogopgaverne (‘Delprøve 1’) til den skriftlige eksamen i Engelsk. Vejledningen dækker typiske opgavetyper fra både STX, HHX, HTX og HF og giver både gode råd og konkrete eksempler på besvarelser.

Vejledning til analytical essay

Få hjælp til at skrive et analytical essay i Engelsk med Studienets trin-for-trin vejledning. Vejledningen kan både bruges til opgaver inden for fiction og non-fiction.

Vejledning til argumentative essay

Få hjælp til at skrive et argumentative essay i Engelsk med Studienets trin-for-trin vejledning. Denne vejledning er specifikt designet til at hjælpe dig med den genre, som hedder argumentative essay (eller bare essay). Du vil altid møde denne genre på HTX B, HTX A og EUX B, og den kan også dukke op på HHX A.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

HHX Engelsk A | 9. december 2022

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.