HHX Engelsk A | 3. december 2021

I denne opgavehjælp får du hjælp til at besvare den skriftlige eksamen i Engelsk A på HHX fra den 3. december 2021. 

Assignment 1 tager udgangspunkt i et kort videoklip og beder dig om at finde otte ord og vendinger, som hører til det semantiske felt "prison system". Vi giver dig hints til at udvælge relevante ord og vendinger.

Assignment 2 giver dig et tekstuddrag og beder dig om at udføre fire forskellige underopgaver. Først bliver du bedt om at finde og skrive fem forskellige adjektiver og fem forskellige adverbier. Dernæst skal du finde to aktive og to passive sætninger, og for hvert eksempel skal du markere hele verballeddet. Du skal desuden omskrive dine to aktive sætninger til passiv. Efterfølgende skal du forklare anvendelsen og placeringen af apostrof i to understregede eksempler og til sidst skal du foretage en syntaktisk analyse af en sætning fra teksten. Vi giver dig hints til at løse alle fire underopgaver korrekt.

Assignment 3 beder dig om at skrive en e-mail på vegne af reklamebureauet Elephant&Mice, som skal udarbejde en reklamekampagne for en fitnesskæde. Du får en liste over specifikke punkter, som din e-mail skal inddrage. Vi giver dig hints, som kan hjælpe med at løse opgaven. 

Assignment 4 lader dig vælge mellem to underopgaver. I 4A skal du skrive et argumentative essay om emnet the American prison industry ud fra fire forskellige kilder. I 4B skal du skrive et analytical essay om Ben Okris artikel "'I can't breathe': why George Floyd's words reverberate around the world". Vi hjælper dig med at inkludere de obligatoriske punkter i hver opgave, og vi giver dig forslag til at skabe sammenhæng i besvarelsen. 

Vi giver dig løbende henvisninger til vores Engelsk Grammatik, hvis du har brug for at få nogle af de grammatiske emner uddybet undervejs. 

Du har også mulighed for at se konkrete bud på besvarelser under de tre første opgaver, så du kan tjekke dine svar. 

Husk: Øvelse gør mester, så prøv at løse opgaverne selv først!

Mere hjælp

Vejledning til Delprøve 1 i Engelsk

I denne vejledning kan du finde hjælp til mange af de opgavetyper, som du kan møde i sprogopgaverne (‘Delprøve 1’) til den skriftlige eksamen i Engelsk. Vejledningen dækker typiske opgavetyper fra både STX, HHX, HTX og HF og giver både gode råd og konkrete eksempler på besvarelser.

Vejledning til analytical essay

Få hjælp til at skrive et analytical essay i Engelsk med Studienets trin-for-trin vejledning. Vejledningen kan både bruges til opgaver inden for fiction og non-fiction.

Vejledning til argumentative essay

Få hjælp til at skrive et argumentative essay i Engelsk med Studienets trin-for-trin vejledning. Denne vejledning er specifikt designet til at hjælpe dig med den genre, som hedder argumentative essay (eller bare essay). Du vil altid møde denne genre på HTX B, HTX A og EUX B, og den kan også dukke op på HHX A.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

HHX Engelsk A | 3. december 2021

[2]
Bedømmelser
  • 28-08-2022
    Givet af HHX-elev på 3. år
  • 18-04-2022
    Givet af HHX-elev på 3. år