HF Engelsk B | 20. august 2019

I denne opgavehjælp får du hjælp til at besvare den skriftlige eksamen i Engelsk B på HF fra den 20. august 2019. 

Assignment 1 giver dig et kort tekstuddrag og beder dig om at omskrive alle verber i præteritum (datid) til præsens (nutid). Vi giver dig hints til at finde de relevante verber og bøje dem korrekt.

Assignment 2 beder dig om et lytte til et kort lydklip og finde fem eksempler på fire forskellige ordklasser. Vi giver dig hints til at spotte de relevante ordklasser, så du kan udfylde skemaet korrekt.

Assignment 3 er også baseret på et kort lydklip. Her skal du finde fire adjektiver, som skal gradbøjes. Du bliver desuden bedt om at finde et synonym til hvert af de fem adjektiver, som du har valgt ud. Vi hjælper dig med at finde adjektiver og gradbøje korrekt, og vi giver dig gode råd til at finde synonymer.

Assignment 4 består af en række sætninger i brudstykker, som skal sættes sammen til to grammatisk korrekte og meningsfulde tekster. Vi hjælper dig med at sortere brudstykkerne og sætte dem sammen i korrekt rækkefølge. 

Assignment 5 beder dig om at skrive en kort tekst, som passer til et billede, hvor du samtidig skal flette syv obligatoriske ord ind. Vi giver dig hints til at bruge ordene på en korrekt og meningsfuld måde, når du skriver din tekst.

Assignment 6 beder dig om at skrive summary, short analytical essay og discussion. Du kan vælge mellem at skrive om novellen “The Gift”, to non-fiction-tekster med temaet cross-sex friendships eller kortfilmen “I'm going to Mum's”. Vi giver dig specifikke hints til hver af de tre opgaver, hvor vi har særligt fokus på at hjælpe dig med de obligatoriske begreber, som opgaveformuleringen beder dig om at inkludere. 

Vi giver dig løbende henvisninger til vores Engelsk Grammatik, hvis du har brug for at få nogle af de grammatiske emner uddybet undervejs. 

Du har også mulighed for at se konkrete bud på besvarelser under de fire første opgaver, så du kan tjekke dine svar. 

Husk: Øvelse gør mester, så prøv at løse opgaverne selv først!

Mere hjælp

Vejledning til Delprøve 1 i Engelsk

Du kan finde flere generelle råd om Assignments 1-5 på HF B i vores Vejledning til Delprøve 1.

Du kan læse mere om at skrive short analytical essay i vores vejledning til denne genre.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

HF Engelsk B | 20. august 2019

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.