Assignment 6C - I'm going to Mum's

Her kan du få hints til at skrive summary, short analytical essay og discussion om kortfilmen “I’m going to Mum’s” af Lauren Jackson. 

Hint om summary

Når du skal skrive et summary af en kortfilm, gælder det om at gengive de mest centrale punkter af handlingen i kronologisk rækkefølge - uden at inddrage analyse og fortolkning endnu.

Et summary skal altid skrives i præsens (nutid). Det betyder, at du skal være meget opmærksom på kongruens

Hint om Jacob

Kortfilmens hovedperson er skilsmissebarnet Jacob, der ser ud til at være otte-ni år gammel. I flere scener henvender han sig direkte til os seere (00:54-01:08), hvilket er ret usædvanligt.

Han gennemgår en udvikling i løbet af filmen: Først er han et glad og lydigt barn, der gør, som hans forældre siger - også når de giver modsatrettede instrukser. Men i takt med at forældrenes dårlige forhold påvirker Jacob (og dem selv) mere, beslutter Jacob at gøre oprør mod dem som forældre. Fordi de hele tiden giver ham mere og mere tåbeligt tøj på, så holder han simpelthen op med at tage tøj af, men lægger bare flere og flere lag til. Hans mission ser ud til at lykkes: I filmens slutning taler forældrene endelig sammen, og Jacob smider tøjet og jubler. Vi ka...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind