Assignment 6A - The Gift

Her kan du få hints til at skrive summary, short analytical essay og discussion om novellen “The Gift” af Karen Phillips. 

Se også vores study guide til novellen.

Hint om summary

Når du skal skrive et summary af en skønlitterær tekst, handler det om at gengive de mest centrale punkter af handlingen i kronologisk rækkefølge - uden at inddrage analyse og fortolkning.

Du skal altid skrive dit summary i præsens (nutid). Det betyder, at du skal være meget opmærksom på kongruens

Hint om narrator

Novellen har en jegfortæller (first person narrator), som er mor til børnene Ben og Elly samt ekskone til landmanden Ron. Fordi synsvinklen udelukkende ligger hos hende, har vi ikke adgang til de andre personers tanker og følelser. Hun virker som en troværdig (reliable) fortæller.

Det er tydeligt, at fortælleren stadig kæmper med at acceptere sit nye liv som fraskilt. Hun spekulerer meget over, hvorfor Ron tilsyneladende er mere lykkelig sammen med sin nye kæreste Amelia, end han var med hende, for Amelia er meget anderledes end fortælleren. Hun bekymrer sig også om børnene og lader til at bebrejde sig selv, at hendes børn nu er skilsmissebørn - primært fordi det var hende, der forlod Ron (l. 88-89 + 100-102).

Hint om relati

...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind